top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Počkali si a udreli. Ľubovňa Redfox porazila silné Košice

Dôležité víťazstvo zaznamenali futbalisti Starej Ľubovne v tretej lige Východ. V ôsmom kole súťaže uspeli s mimoriadne vyspelým tímom Slávie TU Košice po výsledku 3:1. Domáci predviedli lepšiu streleckú efektivitu, vďaka ktorej poskočili na tretie miesto neúplnej tabuľky. Zaujímavé je, že o víťazné góly sa v zápase postarali striedajúci hráči.

Futbalisti Ľubovňa Redfox FC v ostatných troch zápasoch získali jediný bod a hoci napríklad proti Stropkovu (0:0) či v Námestove (prehra 2:0) herne dominovali, body im zakaždým unikli. Proti Košičanom sa však karta obrátila. Hostia mali loptu častejšie na svojich kopačkách a vytvárali si aj šance, body ostali doma.


Obranca Košíc Pavol Gere: Boli sme lepší

Košičania od začiatku potvrdili povesť takticky i herne vyspelého družstva. V kádri mali známe mená ako Matúš Putnocký, Jaroslav Kolbas či Miroslav Sovič. Ich zostava zatlačila domácich do defenzívy a zakaždým hrozila príležitosťami. „Myslím si, že sme nezačali zápas podľa predstáv, súper bol minimálne prvý polčas lepší na lopte. V druhom polčase sa už hra vyrovnala,“ povedal po zápase kanonier Starej Ľubovne Filip Serečin. Práve po jeho rohovom kope otvoril skóre zápasu Szymon Majeran. A hoci hostia neskôr vyrovnali, domáci dokázali kontrovať dvoma gólmi. „Dovolím si tvrdiť, že sme boli lepším mužstvom, žiaľ, dostávame lacné góly a tie nás potom stoja body vonku,“ hodnotil nešťastnú prehru obranca hostí Pavol Gere. Ten ešte pred pár dňami viedol pri víťaznom ťažení ako kapitán výber amatérov z východu na Regions Cupe. V kádri mal za spoluhráčov aj dvoch Staroľubovňanov – Patrika Rindoša a Kristiána Tinátha. Práve druhý menovaný zaznamenal v zápase víťazný gól na 2:1. „Chlapcom blahoželám, no my sme tu chceli bodovať naplno, takže z tohto pohľadu je to pre nás veľké sklamanie,“ dodal Košičan, ktorý sa v zápase prezentoval tvrdou hrou. Poznamenávame, že okrem K. Tinátha vsietil tretí gól ďalší striedajúci hráč Filip Vojtek. Z tohto pohľadu tak možno povedať, že domáci tréner Piotr Kapusta mal šťastnú ruku.


Kamil Karaš: Stál proti nám najsilnejší súper

Pre niektorých hráčov bol z pohľadu fanúšika zápas špecifický aj vzhľadom k ich minulosti. Viacerých spoluhráčov osobne poznal aj Kamil Karaš, ktorý roky pôsobil práve v košických výberoch. „Je to tak, s väčšinou chlapcov som aj hrával, čiže zápas bol trochu špecifický. Zároveň som rád, že sme súpera dokázali poraziť a zaznamenať konečne dobrý výsledok.“ Podľa predsezónneho navrátilca zdobila jeho spoluhráčov najmä trpezlivosť. „Asi poviem, že to bol náš najlepší súper v doterajšom priebehu sezóny. Našťastie, nás zdobilo, že sme dokázali byť trpezliví a počkali si na naše šance. Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali,“ dodal K. Karaš.

Zápas proti rodným Košiciam bral aj tentoraz športovo domáci Filip Serečin. „Je pravda, že s niektorými chalanmi som hrával v minulosti, ale zápas som bral, ako každý iný. Hlavne sme ho chceli vyhrať,“ podotkol kanonier a pripomenul ďalšie výzvy. „Budeme sa ďalej zodpovedne pripravovať. Cestujeme ďaleko na pohár do Makova. Potom zase cestujeme do Svidníka. Ideme pomalými, ale verím, že cielenými krokmi,“ naznačil F. Serečin plány na najbližšie dni.

V rámci Slovenského pohára sa totiž v stredu predstavia Staroľubovňania až pri českých hraniciach a v nedeľu 1. októbra odohrajú ďalší zápas tretej ligy na ihrisku posledného Svidníka.

foto: autor/ľubovňa redfox fc

bottom of page