top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

VIDEO Oprava malej športovej haly si vyžiadala takmer 400-tisíc eur

Updated: Oct 8, 2021

V Starej Ľubovni finišujú s komplexnou rekonštrukciou malej športovej haly. Naposledy robotníci skompletizovali podlahu. Stavebné úpravy zahŕňali aj opravu strechy, modernizáciu hlavných šatní či výmenu elektroinštalácie.

Benefitom rekonštrukcie je zníženie energetickej náročnosti objektu, vďaka komplexnému zatepleniu. „Športová podlaha je spolovice zateplená, čiže okrem skvalitnenia bude výhodou zníženie prevádzkových nákladov,“ povedal Jozef Pisarčík, zástupca hlavného projektanta stavby.


PRE VIAC DRUHOV ŠPORTU

Hala bude mať pestrejšie športové využitie. Zrealizujú sa čiary športovísk aj na volejbal, florbal, basketbal či bedminton na tréningovej úrovni. Športovci sú v očakávaní, či budú aj šatne sprístupnené včas, čakajú ich totiž súťaže. „Máme náhradné priestory, ktoré sú vo vstupnom foajé veľkej športovej haly. Športovci ich môžu pre tréningové procesy dočasne používať. Ide o pár týždňov, kedy budú nové šatne sprístupnené a bude ich už možné plnohodnotne využívať,“ upresnil primátor Ľuboš Tomko.


FINALIZÁCIA NAČAS

Aj napriek dlhším čakacím dobám na niektoré materiály práce prebiehajú podľa harmonogramu a vyzerá to tak, že dokončenie obnovy sa stihne urobiť do konca októbra, tak ako bolo plánované. Kontrolný deň ukázal len drobné nedostatky. „Riešenia sme našli, prakticky ostali drobnosti, dokončovacie práce, ako úprava okolia. Predpokladám, že to bude do mesiaca skompletizované,“ načrtol J. Pisarčík.


AJ PRE ŠKOLY

Mala športová hala v minulosti slúžila aj ako priestor na vyučovanie telesnej výchovy. Samospráva chce túto možnosť obnoviť. Takto využívať plánuje zimný štadión a malú športovú halu. „Napríklad len Základná škola Komenského už nemá dostatočné kapacity na to, aby mohla svojim žiakom poskytovať telesnú výchovu,“ dodal primátor.


Rekonštrukcia je tak na konci druhej etapy. Samospráva ešte plánuje tretiu, na ktorú hľadá finančné prostriedky. „Na začiatku sa pri komplexnej rekonštrukcii počítalo s rozpočtovým nákladom 900-tisíc eur. V návrhu bola aj obnova sauny a wellness. Od toho sa však nateraz upustilo, vzhľadom na rozpočtový náklad a aj preto, že wellness vznikne v plavárni,“ dodal Ľ. Tomko.

Celkový rozpočtový náklad na obnovu bol v rámci rozvojového programu mesta plánovaný vo výške 407-tisíc eur. Súčasný je na úrovni 377-tisíc eur. Mesto ešte v roku 2019 získalo na rekonštrukciu športoviska dotáciu vo výške 100 000 € z Prešovského samosprávneho kraja.


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 37 (6. október 2021)

bottom of page