top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

VIDEO Návrat k návšteve Zuzany Čaputovej: Plavárni udelila Prezidentskú zelenú pečať a vzdala spomienku

V stredu 24. apríla mala prezidentka SR v programe aj návštevu Starej Ľubovne. Jej prvé kroky viedli na radnicu, neskôr sa presunula na plaváreň, ktorej udelila Prezidentskú zelenú pečať.


„Prešla úžasnou rekonštrukciou a obnovou a je to miesto, ktoré je nielen architektonicky krásne a funkčné, ale aj veľmi múdrym spôsobom obnovené, pretože okrem iného využíva vo veľkej miere aj obnoviteľné zdroje energie,“ vyjadrila sa prezidentka, ktorá udelila pečať doteraz iba Strednej priemyselnej škole v Trenčíne.

Zuzana Čaputová následne vyjadrila úctu a smútok nad stratou troch dievčat na pietnom mieste pri gréckokatolíckom chráme. „Zostáva iba dúfať, že viera v Boha, ktorá bola tak silná, a ktorá ich sprevádzala do poslednej minúty ich životov, bude teraz ich príbuzným nápomocná spracovať najhlbší žiaľ, aký si v živote vie človek predstaviť,“ vyjadrila sa Z. Čaputová, ktorá sa neskôr stretla aj s rodinami zosnulých dievčat. Primátor mesta poďakoval za podporu všetkých. „Bolesť je obrovská, ale tak, ako bolo povedané aj na liturgii, ak je tá bolesť zdieľaná, nesie sa trošičku ľahšie. Aj preto nám účasť pani prezidentky pomôže, dodá silu.“ Pripomenul, že návštevu Starej Ľubovne plánovali v marci i to, že prezidentka mu osobne volala dva dni po tragédii. Prezidentský sprievod sa následne presunul do Domu sv. Anny. „Je to veľmi moderné, komplexné zariadenie, ktoré poskytuje rôzne služby, či už deťom alebo dospelým, a to na tej najlepšej úrovni, ale to, čo je dôležité a čo bolo cítiť, je tu ľudská, až rodinná atmosféra,“ dodala hlava štátu, ktorá sa počas presunov pristavila aj pri obyvateľoch mesta.


foto: fb mesta sl/M. Petrilák

Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 17 (2. máj 2024)

bottom of page