top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Nový tréner i hráči spoza hraníc. Futbalisti rozdrvili v príprave treťoligistu!

Updated: Mar 6, 2023

Vysokým víťazstvom 6:1 nad súperom z tretej ligy pokračovali futbalisti MFK ADV Stará Ľubovňa v príprave pred jarnou časťou sezóny. Na zápase sme zmapovali v tíme viacero noviniek a to najmä príchod hlavného trénera a hráčov spoza hraníc.

Minulú sobotu zdolal náš štvrtoligista Giraltovce, teda súpera z vyššej súťaže jednoznačným výsledkom. V zápase na umelej tráve v Starej Ľubovni sme videli svižnú hru, ale aj viacero tvrdých zákrokov hostí.


Trénerom Poliak

Zimnú prípravu začali futbalisti áčka 16. januára. „V jeseni sme sa borili s okypteným kádrom, tak sme sa ho postupne snažili doplniť, aby sme boli silnejší a na súťaž pripravení,“ povedal prezident klubu Ján Fröhlich.

Hlavnou zmenou v klube je oficiálne uvedenie nového trénera. Je ním Poliak Piotr Kapusta, ktorý bol súčasťou realizačného tímu už počas jesene. „Pracoval s nami v piatich majstrovských zápasoch, kedy sa nám podarilo udržať neporaziteľnosť a priblížiť sa k prvému miestu na tri body, čo je dobrá východisková situácia. V príprave začal pracovať s chlapcami a postupne si rozanalyzoval rýchlostné, kondičné a silové testy,“ priblížil šéf staroľubovnianskeho klubu, ktorý s novým koučom podpísal spoluprácu na rok a pol.


P. Kapusta, ako bývalý hráč pôsobil v druhej a tretej poľskej lige, ďalšiu kariéru mu zmarilo zranenie. Už ako tréner získaval u našich severných susedov skúsenosti vo viacerých kluboch, naposledy v neďalekej Muszyne. Zaujímavosťou je, že viedol aj poľské extraligové družstvo vo futsale. Okrem Starej Ľubovne momentálne pracuje aj ako tréner a mládežnícky koordinátor v akadémii Solne Miasto Wieliczka.



Viacero príchodov

Zo zmien v kádri prevažovali viac príchody ako odchody. Mužstvo opustil brankár i dvaja hráči. „Keďže v jeseni nás bolo málo, odchodov naozaj nebolo veľa. Realizačný tím dostal informáciu, že Daniel Kormaník už nebude trénovať, podobne ani Damián Kačmarčík. Nevieme prečo sa tak rozhodli, je to škoda, pretože mladí majú mať perspektívu. Hosťovanie u nás ukončil aj Damián Horbaj. Všetkým sa treba poďakovať, za dobrú prácu,“ poznamenal k odchodom Ján Fröhlich.

V klube sa po analýzach pozerali po posilách, ktoré si vo viacerých prípadoch vyhliadli za hranicami. Jednou z nich je brankár z Ukrajiny Andrii Izai, mimochodom plynule hovoriaci po slovensky. „Hrával v Medzilaborciach, veríme, že sa ujme svojej pozície. Rokujeme aj o ďalšom brankárovi, ktorý je zo Sobraniec na hosťovaní v Spišskom Podhradí. Prišli k nám aj hráči Szymon Witek, Tomasz Bomba, ale i náš odchovanec Filip Turlík. V tíme momentálne máme vyše 20 chlapcov, uvidíme, pre koho sa realizačný tím rozhodne, príliš vysoký počet hráčov by bol pre nás komfort, navyše platí aj limit pre zahraničných hráčov. Samozrejme, ešte spomeniem aj chlapcov Lukáša Tótha a Peťa Imricha, ktorých ťažia zranenia, verím, že sa im podarí plnohodnotne zapojiť do procesu,“ priblížil prezident klubu.


Doma začnú až v apríli

Staroľubovňania skončili po 17 jesenných kolách na treťom mieste štvrtej ligy. Na vedúcu Čaňu strácajú tri body. „Je to dobrá východisková pozícia, verím, že na jar ponaháňame lídra a budeme hrať pre divákov atraktívny, ofenzívny futbal,“ povedal J. Fröhlich.

Jar začne náš zástupca dvoma súťažnými zápasmi u súperov, najprv Rudňanoch a následne v Gerlachove. Doma sa hráči predstavia až v apríli. „Do začiatku máme naplánované ešte prípravné zápasy proti poľským celkom Rytru a Barčiciam. Generálkou bude zápas s Kežmarkom.

Ďalšie informácie z klubu prinesieme aj pred začiatkom súťaže.

Peter Rindoš, foto: ĽMS, mfk adv sl

VIDEO



bottom of page