top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VIDEO Aké trendy vládnu bytovému dizajnu? Poradia vám v Starej Ľubovni

Updated: Mar 26, 2022

Nie vždy si sami vieme osviežiť byt či dom tak, aby ulahodil oku. Pri výbere záclon sú v kurze nadčasové vzory a materiály i interiérové úpravy, ktoré sú trendy dlhé roky.

Doba, kedy sme mali v skriniach záclony na každú príležitosť a v priebehu roka sme ich menili niekoľkokrát, je pomaly minulosťou. Dnes sú v kurze nadčasové vzory a materiály a interiérové úpravy, ktoré sú trendy dlhé roky.


Podľa nábytku a zariadenia

„Niekedy ľudia vyhľadávali viac farebnejšie veci, dnes je to materiál skôr prírodného charakteru a v pastelových farbách,“ potvrdila majiteľka firmy ADRIA DEKOR Adriana Regecová. Ako pripomenula, často ľudia nevedia, čo si do bytu vôbec dať, ale chcú, aby ho mali moderný a nadčasový. Vtedy je najlepšie, keď odborníci prídu priamo k nim.


„Môžeme si to zamerať priamo v interiéri, poradiť... Výber je dnes obrovský. Je veľká paletu farieb, textilného materiálu, ktorý je dovážaný aj zo zahraničia, zo Španielska, Holandska a z iných krajín, lebo u nás sa nevyrába skoro nič,“ dodala skúsená odborníčka, ktorá sleduje svetové trendy, chodí po rôznych školeniach, a tak aj do Starej Ľubovne prináša okrem klasiky i svetové vychytávky.


Trendy bytových doplnkov idú neustále dopredu, koľajnicové systémy pre záclony a závesy sú dnes v miestnosti takmer neviditeľné a vďaka svojej ohybnosti sa vedia prispôsobiť akémukoľvek tvaru priestoru. Predstavujú tak elegantné riešenia ako klasický závesový profil v rezidenčnom interiéri, ale taktiež môžu slúžiť aj na predelenie priestoru, napríklad v čoraz viac populárnych administratívnych priestoroch open-office.



Proti gustu však žiaden dišputát, a hlavne, nie do každého interiéru sa hodí všetko. Odborníčka radí, že záleží hlavne od nábytku a zariadenia, podľa toho si môžeme byt zariadiť moderne, ale i provensálsky alebo tzv. babičkovsky. Rozhodne nie je dobré miešať štýly a  treba si vybrať také doplnky, ktoré sa nám nebudú zunovať a sú nenáročné na údržbu.


Niet nad inšpiráciu

Dnes je výber nielen látkových materiálov, ale i rôznych závesných aparátov, koľajničiek či aplikácií - obrovský. A neustále sa zdokonaľuje. „Vieme napríklad vyriešiť aj netypické okná, trojuholníkové či rohové," pripomenie A. Regecová.

A tak sa na svetové trendy netreba iba pozerať, ale aj my si môžeme dovoliť, napríklad rímske rolety, japonské steny či na diaľku ovládané systémy. A hlavne môžeme sa aj inšpirovať už zrealizovanými interiérovými úpravami. „V predajni v Dome služieb, ale aj na našej stránke sa dá pozrieť, aké realizácie sme robili. Robíme tiež hotely, penzióny, reštaurácie, ktoré ľudia navštevujú aj tu v meste, a teda si môžu pozrieť tieto doplnky,“ načrtla A. Regecová.


Odborníci jednoducho vedia vhodnými doplnkami priestor rozjasniť či zväčšiť, majstrovstvo dobrého dizajnu dokáže divy.


Ponuka je teda široká, stačí si už len vybrať. „Vyšívame aj krstné košieľky do krstu, robíme všelijaké realizácie na vyšívanie uterákov, darčekové predmety. Takisto máme bytový textil, rôzne deky, uteráky, posteľnú bielizeň, prosto všetko, čo klient v tom interiéri vie používať a vhodným zvolením mu môže príjemne dopĺňať interiér,“ dodáva Adriana Regecová.










foto: ĽMS, archív A.R.

ĽN 26/2022


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 11 (23. marec 2022)

bottom of page