top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Majstri štvrtej ligy! Futbalisti porazili druhý Gerlachov 3:1

Futbalisti Starej Ľubovne sa stali v predstihu istým víťazom štvrtej ligy Sever. Definitívu dal nedeľňajší šláger proti druhému Gerlachovu, v ktorom konkurenta porazili 3:1. Na ihrisku tak mohli vypuknúť zaslúžené oslavy.





VÝSLEDOK                            
MFK ADV Stará Ľubovňa - FK Gerlachov 3:1 (1:1)
Góly: Serečin, Tináth, Zamiška – Stošič. 
Zostava domácich: Siletskyi – Imrich, Rindoš, Tináth, Švec, Rabik, Lapoš, Vojtek, Serečin, Reľovský, Škvarla. 
Náhradníci: Tóth, Kosturko, D. Kačmarčík, Zamiška, Kormaník, Krivoňák. 

V zápase prvého s druhým išlo predovšetkým o víťazstvo v súťaži. Najlepších šesť celkov tabuľky totiž má pred reorganizačnými zmenami vo futbale istotu štvrtej ligy aj v budúcej sezóne. „Myslím si, že sme zaslúženým víťazstvom štvrtej ligy. Chlapci dreli na tréningoch i v zápasoch. Hrali sme atraktívny futbal, dali sme 105 gólov, čo je ďaleko najviac. Vďaka patrí chlapcom, vedeniu klubu i mesta, sponzorom a fanúšikom. Je to pre mňa česť, že sa nám cieľ podarilo naplniť,“ hovoril po zápase v klbku tešiacich sa hráčov tréner MFK ADV Jozef Kukulský.


Gól pre budúcu manželku

Zápas začal pre domácich dobre, keď už v 17. minúte otváral skóre najlepší strelec súťaže Filip Serečin. Jubilejným 30. gólom sezóny potvrdil pozíciu najlepšieho strelca. Hostia však stihli vyrovnať, o všetkom sa napokon rozhodlo v druhom polčase. Domáci síce zvýraznili tlak, do šancí sa však dostávali aj Gerlachovčania. Jednu z nich skvele vykryl domáci gólman Ivan Siletskyi, po ktorej nasledovala kontra s úspešným zakončením Kristiána Tinátha, ktorého gól získal prívlastok víťazný. „Za ten víťazný gól som rád, pretože zápas sme si zbytočne skomplikovali a cez prestávku padli v kabíne aj tvrdšie slová,“ prezradil Kristián Tináth, s 18 gólmi štvrtý najlepší strelec súťaže. Jeho zakončenie malo pre kreatívneho útočníka aj ďalší rozmer, v priebehu tohto týždňa totiž vstúpi do manželstva so snúbenicou Dianou. „Samozrejme, gól by som rád venoval aj jej, o to viac to potešilo,“ poznamenal strelec druhého gólu. Výsledok v prospech domácich napokon ešte prikrášlil svojim premiérovým zásahom Tadeáš Zamiška.


Kuhajdík prišiel z reprezentácie v malom futbale

V drese Gerlachova sa domácim fanúšikom vynímal skúsený Juraj Kuhajdík (na fotografii). V drese Starej Ľubovne v minulosti odohral niekoľko sezón, viacerých prekvapilo, že na zápas vôbec nastúpil. Iba krátko predtým sa totiž rozlúčil s reprezentáciou v malom futbale, ktorá súperila na Majstrovstvách Európy v Košiciach. „Ľubovňa má výborné mužstvo, šance boli na obidvoch stranách, domáci nás však potrestali za chyby. K víťazstvu v súťaži im gratulujem,“ povedal 37-ročný futbalista, ktorého prítomnosť sme využili aj na sprostredkovanie atmosféry reprezentácie Slovenska v malom futbale, v ktorej patril k ťahúňom mužstva. Slovensko skončilo vo štvrťfinále po kontroverzne nariadenej penalte v prospech Azerbajdžanu. „Zišla sa tam skvelá partia chlapcov, okolo nás boli fantastickí fanúšikovia. Každému z nás bolo veľmi ľúto, že to tak dopadlo, ale taký je šport. Každému z chlapcov som poprial všetko dobré a hlavne veľa zdravia, aby sme sa ešte niekedy zišli.“

Staroľubovňania zakončia štvrtoligovú sezónu v najbližšiu nedeľu ďalším šlágrom súťaže. Fanúšikov čaká tretí tím tabuľky Ľubotice, zápas začína od 17. hodiny.


Jozef Kosturko sa rozlúčil s pohárom v ruke


Pohár za víťazstvo v štvrtej lige preberal po víťaznom zápase domáci Jozef Kosturko. Dlhoročná opora zadných radov prišla na ihrisko ako striedajúci hráč. „Myslím si, že víťazstvo a pohár je v správnych rukách. Až na nevydarený úvod odvetnej časti sme podávali vyrovnané výkony a titul majstra ligy je preto zaslúžený,“ hodnotil po zápase stopér, pre ktorého išlo zároveň aj o symbolickú rozlúčku. „Rozhodol som sa že končím, toto je moja posledná sezóna. Som veľmi rád, že som mohol nastúpiť na poslednú štvrťhodinku a pohár prevziať ako kapitán.“

Jozefovi patrí za reprezentáciu klubu i celkové nasadenie veľké poďakovanie.





foto: mfk adv sl/ Simona Zálešová, ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 23 (15. jún 2022)

bottom of page