top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Linka zjazdnosti pre motoristov!

Updated: Feb 6, 2023

Krajskí cestári opätovne zriadili dispečersko-spravodajskú službu. Vodiči sa tak budú môcť denne informovať o aktuálnej situácii na cestách.

BEZPLATNÉ TELEFÓNNE ČÍSLO 0800 500 222


Telefonická linka Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK) bude verejnosti k dispozícii do konca marca 2023. „Na bezplatnom telefónnom čísle sa môžu vodiči denne informovať o aktuálnej situácii na cestách, aktuálnej pozícii posypových vozidiel zabezpečujúcich zmierňovanie závad v zjazdnosti cestných komunikácií, prípadne môžu nahlasovať akékoľvek problémy na cestách,“ uvádza PSK v svojej správe.

Kraj tiež motoristom pripomína, že vizuálny stav povrchu vozovky, aktuálnu teplotu a vlhkosť vzduchu, či smer a rýchlosť vetra, je vďaka permanentnému monitorovaniu 53 meteorologickými stanicami a kamerami, možné sledovať aj na organizáciou zriadenej internetovej stránke www.zjazdnostpsk.sk. Z okresu Stará Ľubovňa tak môžete identifikovať situačné správy z Kamienky, Malého Lipníka, Obručného, Starej Ľubovne, Šambrona, Šarišského Jastrabia.


Peter Rindoš, il. foto: PSK

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 47,48 (14. december 2022)


bottom of page