top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

VIDEO Kollárovci prilákali davy nadšencov

Updated: Jun 10, 2022

Veľkým ťahákom piatkového programu Ľubovnianskeho majálesu bola nepochybne známa skupina Kollárovci. Napriek zbiehajúcim sa mračnám a neskoršiemu dažďu si vystúpenie skupiny, ktorá si už 25 rokov podmaňuje stále viac fanúšikov nielen doma, ale i v zahraničí, nenechalo ujsť množstvo divákov.


A zoskupenie mladých talentovaných hudobníkov nenechalo nič dlžné publiku, odzneli známe hity i novinky. „Naša kapela stále pracuje, tvoríme nové piesne a pomaličky ich aj začleňujeme do nášho repertoáru, aj dnes zaznejú novinky z nášho nového CD, pevne veríme, že sa budú páčiť,“ nechal sa počuť pred vystúpením Tomáš Kollár, jeden z trojice bratov, ktorí tvoria gro kapely. Ako doplnil aj Štefan Kollár, pandémia paradoxne napomohla tvorbe, mnohí umelci počas absencie koncertov nezaháľali.


„Neleňošili sme, zatvorili sme sa do štúdia a pripravili sme dva nové albumy, jeden KOLLÁROVCI - len Tebe spievam, už vyšiel a teraz v decembri sa môžu naši fanúšikovia tešiť na nové vianočné CD, bude tam aj nejaká pekná goralská pieseň, keďže sme Gorali z Kolačkova,“ naznačil frontman kapely Štefan Kollár.


Napokon aj piatkové publikum ocenilo búrlivým aplauzom i spoločným spievaním majstrovstvo kapely Kollárovci, ktorá má na svojom konte 11 hudobných CD a 4 DVD a ročne absolvuje množstvo koncertov i televíznych vystúpení. V zahraničí Kollárovci účinkovali aj na folklórnom festivale v Chambly (Francúzsko) a v ďalších krajinách ako Rumunsko, Ukrajina, Česko, Nemecko, Rakúsko.



foto: Edvin Fazekaš

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 21 (1. jún 2022)

bottom of page