top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Hrôzostrašné zranenie prišlo pri nečakanej prehre florbalistov

Florbalistom Starej Ľubovne prekvapivo nevyšiel súťažný vstup do nového roka 2024. V dôležitom zápase prvej ligy proti svojej dvojičke z Michaloviec prehrali hráči Falcons 6:9. Výsledok znamená, že postup do play-off je už iba v teoretickej rovine.


Michalovčania ako nováčik druhej najvyššej súťaže na Slovensku nastúpili v Starej Ľubovni s túžbou odplatiť domácu prehru zo siedmeho kola 7:8. Svoj zámer plnili od začiatku, keď boli zakaždým gólovo minimálne o krok vpred. „Myslím si, že sa nám podarilo vyhrať vďaka dobrému taktickému výkonu. Naše zámery sme plnili na 90 percent,“ zhodnotil hosťujúci hráč Branislav Štefan.


Nepríjemné zranenie a chýbajúce body

Súboj jediných dvoch družstiev z východného Slovenska priniesol od úvodu dramatické meranie síl. Kým domáci viac tvorili a snažili sa dostávať súpera pod tlak, ten vyčkával a ponúknuté šance aj pohodlne využíval. „Domáci možno držali loptičku častejšie, ale my sme tu prišli s cieľom získať tri body, čo sa nám aj podarilo. Sme radi, pretože bojujeme o záchranu v prvej lige a aj týmto víťazstvom sme si pomohli,“ dodal B. Štefan z michalovského tímu.

Vyhrať chceli aj domáci, ktorých by to priblížilo k play-off. „Strata bodov by nám veľmi skomplikovala situáciu. Navyše sme vedeli, že podľa vyžrebovania nás ešte čakajú silní súperi – v Bratislave Hurikán a takisto aj vedúca Dubnica. Doma to bude ešte Banská Bystrica a Dolný Kubín. Je to škoda, žiaľ, stratené body nám budú s pravdepodobnosťou chýbať,“ povedal krátko po zápase kapitán domácich Dominik Hudák.

Pozitívom pre domácich bolo, že strelecký účet v prvej lige si otvoril mladík Tomáš Smrek. Naopak, zlou správou bolo nepríjemné zranenie Rolanda Urbana. Ten sa pri návrate do defenzívy snažil zabrániť následnému gólu a pri preskakovaní vlastného brankára nešťastne dopadol na palubovku, pričom si podľa správ z klubu vykĺbil lakeť.


Príčina v tréningoch?

Hosťujúce Michalovce počas celého priebehu hry viedli. V záverečnej tretine sa zdalo, že domáci by mohli výsledok otočiť, keď znížili na rozdiel jediného gólu 4:5. V podaní nováčika však nasledovala štvorgólová smršť, väčšinou po domácich chybách v defenzíve. „V niektorých pasážach hráme dobre a potom príde ľahká individuálna chyba a dostaneme gól. Takto potom prehrávame zápasy,“ povzdychol si D. Hudák.

Po zápase viacerí hráči priznali, že prehry sú súčasťou kolotoča súťaží, nie je však akceptovateľné, ak sú zrkadlom tréningového procesu spojeného s poctivou prácou. Ten zrejme u niektorých Falconov zlyháva. „Ak nezačneme makať a na tréningoch odovzdávať 120 percent, bude to v tejto súťaži ťažké sa čo i len udržať,“ poznamenal s výhľadom do budúcnosti D. Hudák.

Najbližšie, o necelé dva týždne čaká staroľubovnianskych sokolov na súperovej palubovke spomínaný líder Dubnice i Banská Bystrica, ktorá momentálne okupuje poslednú miestenku do play-off. A aj keď je v tabuľke iba o jedno miesto vyššie, pred naším zástupcom má už päťbodový náskok. O to viac môže mrzieť prehra s Michalovcami.



bottom of page