top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Hokejové nádeje Starej Ľubovne s historicky prvými zápasmi v súťaži

Updated: Oct 3, 2021

Ľadový hokej v Starej Ľubovni zaznamenal v uplynulých týždňoch historické zápisy! Chlapci z klubu Ľubovnianskych rytierov sa po prvýkrát zapojili do súťažných zápasov pod hlavičkou národného hokejového zväzu.

Hoci súperi sú pochopiteľne, pre dlhšiu trénovanosť i tradíciu o krok vpred, na deťoch i v klube badať veľký zápal a chuť napredovať. „V Lige mladších žiakov, v kategórii piatakov máme za sebou odohraté prvé tri kolá a onedlho sa do súťaží pod hlavičkou Slovenského zväzu ľadového hokeja zapoja aj naši tretiaci a štvrtáci. Znamená to aj historické zápisy pre hokej v Starej Ľubovni, keďže ide vôbec o prvé merania síl na oficiálnej súťažnej úrovni,“ poznamenal Patrik Boďo, výkonný riaditeľ Ľubovnianskych Rytierov a zároveň osoba zabezpečujúca potreby jednotlivých družstiev.


Minulý zápas piatakov v Lige mladších žiakov Východ proti Kežmarku síce priniesol podobne, ako v predchádzajúcich zápasoch prehru, v kategóriách nádejí to však nie je podstatné.

„Deti z iných klubov trénujú už niekoľko rokov, kým my sme vznikli v podstate pred dvoma rokmi, aj to nám zasiahol do situácie covid-19. V tomto smere je pre náš začínajúci klub podstatné, aby deti boli najmä na ľade a zabávali sa. Potrebujeme, aby verejnosť vedela, že už aj v Starej Ľubovni funguje organizovaný hokej a rodičia mali rozšírený výber a dieťa mohli prihlásiť k nám,“ povedal P. Boďo.




Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 36 (29. september 2021)


Foto: archív ĽMS

bottom of page