top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Hetrik Serečina i odchovanec v drese súpera. Futbalisti potešili víťazstvom

Dôležité víťazstvo na domácom trávniku zaznamenali futbalisti Ľubovňa Redfox FC. V zápase desiateho kola 3. ligy Východ porazili nepríjemného súpera z Fiľakova 4:2. Hetrikom sa zaskvel kanonier Filip Serečin, ktorý tak dopomohol k tomu, že po uplynulom víkende poskočili Staroľubovňania na tretie miesto neúplnej tabuľky. V nej by si radi pripísali body aj v ďalšom kole v Kalinove.

Na spočiatku aktívnejších hostí domáci akoby vyčkávali. Jedna zo šancí pre nich prišla po 20 minútach, kedy ľahkovážnosť pri rozohrávke obrany Fiľakova potrestal napádaním brankára dôrazný Filip Turlík. Aj keď hostia o pár minút vyrovnali, Staroľubovňania dôraznou hrou v 16-ke súpera vývoj preklopili na svoju stranu. Vedenie najprv prinavrátil Filip Serečin a ten istý hráč ho poistil z penalty po faule na svojho menovca Filipa Vojteka. „Možno sa nám nepodarilo byť od začiatku aktívni, ako sme chceli, ale podstatné je, že sme sa nezlomili po vyrovnávajúcom góle a pokračovali v svojej hre. Ďalšie dva góly ešte do polčasu boli dôležité,“ povedal faulovaný hráč a po dlhej dobe navrátilec v základnej zostave. „Po dlhšom období je to iste zodpovednosť, ale snažil som sa mužstvu pomôcť, ako som vedel,“ poznamenal zároveň kapitán F. Vojtek.


V drese súpera aj odchovanec Starej Ľubovne

Zaujímavou postavou v tíme Fiľakova bol 26-ročný obranca Richard Nemergut. A hoci veľkú časť kariéry strávil v Bardejove, v kolónke materského klubu má uvedené miesto svojho sobotňajšieho súpera. „Do zápasu sme vstúpili aktívne, ako nám to tréner určil. Za tri góly v prvom polčase si môžeme sami, v druhom polčase sa to už ťažko otáčalo, najmä keď sme dostali gól na 4:1. Náš gól na 4:2 už prišiel neskoro, navyše nám už trochu dochádzali sily,“ povedal rodák zo Starej Ľubovne a pridal aj svoje dojmy z dobre známeho prostredia. „Chlapcov súpera poznám, dá sa povedať, že som hral na domácej pôde. Z tohto pohľadu tam bol istý tlak, na druhej strane si myslím, že som to zvládol. Samozrejme, mrzí ma, že sme prehrali.“


V Kalinove si môžu polepšiť

Strelecké predpoklady v zápase do bodky napĺňal Filip Serečin. Kanonier domácich sa vďaka trom gólom dokonca vyšvihol na čelo treťoligovej tabuľky strelcov na východe. „Hetrik potešil, pretože sa mi nepodarilo skórovať proti Slávii TU Košice, ani vo Svidníku, kde sme mali množstvo šancí,“ povedal po zápase jeden z lídrov kabíny a pokračoval, „sme radi, že sme vyhrali, počas týždňa sa budeme môcť pokojnejšie pripravovať na ďalší zápas v Kalinove.“

Staroľubovňania sa víťazstvom proti Fiľakovu dostali so 17 bodmi na tretie miesto v súťaži. Na vedúci Stropkov strácajú tri a na druhú Rimavskú Sobotu jeden bod. V neúplnej tabuľke s 15-timi celkami však majú spolu s Lučencom odohratých najviac, desať zápasov. Polepšiť si budú môcť aj v najbližšiu nedeľu, kedy cestujú na juh stredného Slovenska do Kalinova, ktorému patrí 13. miesto.

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 37, 11. októbra 2023)



bottom of page