top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Futbalistov zaskočilo vylúčenie, po remíze stratili prvé body v súťaži!

Senzácia siedmeho kola! Futbalisti Starej Ľubovne iba remizovali v zápase štvrtej ligy Sever s Veľkým Šarišom 1:1. Zápas s prekvapivým a trpkým výsledkom pre lídra súťaže poznačila 24. minúta, v ktorej sa arbiter rozhodol pre vylúčenie domáceho hráča. MFK ADV naďalej vedie tabuľku s päťbodovým náskokom.


Hostia vyše 65 minút v početnej presile

Ešte v strede minulého týždňa Staroľubovňania nasúkali Župčanom na súperovom trávniku sedem gólov. Zavŕšili tak trojzápasovú víťaznú sériu mimo domáceho trávnika so skvelým skóre 16:2.


V zápase proti Veľkému Šarišu sa očakávala povinná jazda favorita. Úvod tomu aj naznačoval, Staroľubovňania sa ujali vedenia už v siedmej minúte. Nasledovali však udalosti, ktoré priebeh zápasu zmenili a stál pri nich rozhodca s viacerými kontroverznými momentmi. Prísne bolo hlavne vylúčenie domáceho Filipa Vojteka, keď mu rozhodca pripísal najprv podrazenie a následne aj verbálny atak. Hostia tak hrali vyše 65 minút v presile. „Som tu na to, aby som viedol mužstvo, hráči, aby hrali, diváci, aby povzbudzovali a rozhodca, aby pískal, ako má. Takéto niečo som dávno nezažil. Poviem vám, veľmi to bolí,“ krútil krátko po zápase hlavou Jozef Kukulský, tréner Starej Ľubovne.


Anglický týždeň

Štadión v Starej Ľubovni po dlhých mesiacoch naplnilo takmer šesť stoviek divákov. Domáci hráči ale na sto percent nepredviedli, čo mali. „Som rád, že prišlo toľko ľudí, je to veľká pocta pre naše mužstvo. Chlapci chceli vyhrať a ukázali charakter. Aj po strelení gólu sme mali niekoľko šancí, ale nedali sme. Na druhej strane, podržal nás brankár Miňo Vinclér, mal dobrý deň a veľa toho chytil, bez neho by sme jednoznačne prehrali,“ rozhovoril sa pri hodnotení zápasu J. Kukulský a pokračoval, „mali sme za sebou anglický týždeň a sériu zápasov u súpera. To ale nie je ospravedlnenie, zápas sme nezvládli v hlavách.“


Hosťom sa bod málil

Hosťom, hoci v početnej presile sa podarilo vyrovnať až po vyše hodine hry. Pri spornom zákroku im rozhodca udelil možnosť zahrávať pokutový kop, ktorý využili. Napokon to znamenalo zisk jedného bodu. „Pred zápasom by som remízu zo Starej Ľubovne bral, veď bod z ihriska súpera je vždy super, ale po zápase nie sme spokojní, pretože sme mali získať všetky tri body,“ poznamenal po česky hovoriaci Martin Bystroň, tréner Veľkého Šariša. „Ak by som to počítal, v zápase sme mali hádam osem vyložených šancí, žiaľ, pre nás rozhodlo, že sme neboli efektívni.“


V budúcom ôsmom kole súťaže cestujú Staroľubovňania na ihrisko do susedného okresu. V zápase proti nováčikovi z Kežmarku sa predstavia v sobotu, 11. septembra už od 10.30 hodiny.


Stará Ľubovňa – Veľký Šariš 1:1 (1:0). Za domácich skóroval Švec. Zostava domácich: Vinclér – Rabik, Imrich, Serečin, Kačmarčík, Tóth, Švec, Tinath, Vojtek, F. Reľovský, Rindoš. Ďalej: Ujčík, Sťastný, J. Kosturko, Lamorski, Šuga, T. Solotruk, Duračinský.


foto: ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 33 (8. september 2021)



bottom of page