top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Futbalisti sa pred záverečnou pozvánkou naladili víťazstvom 5:0

Rýchle góly a pohodlné víťazstvo! Futbalisti MFK ADV Stará Ľubovňa podľa očakávania zvíťazili v predposlednom kole Majstrovstva regiónu štvrtej ligy Východ na ihrisku v Sokoľanoch 5:0. K víťazstvu v súťaži a spečateniu postupu do tretej ligy im zostáva urobiť už iba záverečný krok.

Hostia mohli v okrese Košice-okolie dosiahnuť aj výraznejší výsledok. Šancí mali dostatok, rozhodujúce však boli tri body. „Po zápase zavládla na jednej strane radosť, na druhej strane som videl na chlapcoch hnev za nevyužité situácie. Teší ma to, pretože to svedčí o našej snahe a pomáha to v ďalšom rozvoji,“ poznamenal v mediálnom klubovom výstupe tréner Starej Ľubovne Piotr Kapusta.

Pripomíname, že v jeseni vyhral líder tabuľky proti rovnakému súperovi po výsledkovo tesnom rezultáte 3:2. V tom čase išlo o nesmierne dôležité body. Prišli po šesťzápasovej sérii bez víťazstva, ktorá v tom čase otriasla tímom a zosadila ho z čela tabuľky.


Prerušil gólový pôst

Zápas na pôde posledného celku tabuľky mal z pohľadu Staroľubovňanov pohodlný priebeh. Už v tretej minúte otvoril skóre Kristián Tináth, ďalšie dva góly - v deviatej a 19. minúte pridal Matúš Perháč. „Zápas mal vcelku pokojný priebeh. Aj tréner nám zdôrazňoval, aby sme využili prvé šance, aby sme neskôr kontrolovali priebeh hry a neurobili žiadnu drámu. Myslím, že sa nám to podarilo,“ hodnotil autor dvoch zásahov Matúš Perháč. Ofenzívny hráč MFK ADV sa strelecky presadil po dlhej dobe, keď naposledy skóroval ešte v deviatom kole proti Spišskému Podhradiu pri výsledku 2:3. Za gólovou odmlkou však boli objektívne príčiny. Tréner Starej Ľubovne využíval univerzálne danosti Matúša Perháča na pozícii stopéra či krajného obrancu, navyše v niektorých zápasoch zase nemohol hrať. „Góly ma, samozrejme, potešili, zvlášť, ak sa podaria v zápase, kedy mužstvo vyhrá, ako v tomto prípade.“


Budú v nedeľu oslavovať?

K skvelému záveru súťažnej sezóny potrebujú Staroľubovňania spraviť už iba jediný krok. V poslednom zápase privítajú Pavlovce nad Uhom a hoci ide o dvanásty celok tabuľky, k definitívnemu triumfu vo štvrtej lige potrebujú bodovať. Hráči sa na zápas tešia, ale aj koncentrujú zároveň. „Ideme si za svojím, takže určite nechceme nič podceniť. Od vytúženého cieľa nás delí jediný zápas, takže dáme do toho sto percent a verím, že sa všetci budeme tešiť,“ poznamenal Matúš Perháč.

Zápas na štadióne v Starej Ľubovni a verme, že aj s oslavami postupu, sú naplánované na nedeľu od 17. hodiny. „Chcem pozvať všetkých našich fanúšikov, spoliehame sa na vašu početnú podporu, ktorá nám pomáha na ihrisku. Držte nám palce a vidíme sa v nedeľu.“ Atmosféru zo stretnutia vám priblížime v ďalšom vydaní.


bottom of page