top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Futbalisti odčinili neúspech gólovou smršťou, vyhrali 7:0!

Staroľubovnianski futbalisti zaznamenali druhú najvyššiu výhru sezóny. V 20. kole Majstrovstiev regiónu štvrtej ligy Východ zdolali súpera zo Sobraniec 7:0! Sčasti tak odčinili svoje zaváhanie z predchádzajúceho kola.


V minulom zápase v Gerlachove hráči MFK ADV poriadne nevystrelili na súperovu bránu. Odišli nielen bez bodu, ale aj s ďalšou stratou v boji o absolútnu špicu tabuľky. Uplynulú veľkonočnú sobotu sa našťastie písal iný scenár.


Rozdiel mohol byť aj vyšší

Pre Staroľubovňanov išlo v sobotu o jarnú premiéru v súťaži na domácej pôde a tá im vyšla na výbornú. Už do polčasu svietilo na ukazovateli skóre 3:0, pričom domáci zahodili aj zopár ďalších tutoviek. „Potrebovali sme bezpodmienečne bodovať naplno. Vedeli sme, že budeme hrať na umelej tráve, čo bola pre nás veľká výhoda, keďže chceme hrať kombinačne. Preto sme si v šatni povedali, že od začiatku chceme kontrolovať hru, zatlačiť súpera a čo najskôr streliť gól,“ zhodnotil kapitán domácich Filip Vojtek, ktorý so spoluhráčmi nešetril súpera od ukrajinskej hranice ani v druhom polčase. „Počas prestávky sme si hovorili, že chceme hrať hlavne na nulu v obrane, byť aktívni v útoku a vypracovať si ďalšie gólové príležitosti. Nakoniec sme pridali ešte ďalšie štyri góly, ale taktiež sme zahodili veľké množstvo šancí. Konečný výsledok mohol byť teda ešte vyšší.“


V Ľuboticiach to bude náročné

Výhra nad Sobrancami bola pre Staroľubovňanov druhá najvyššia v sezóne. Viac gólov do súperovej brány sa im podarilo vtesnať ešte v novembri, keď v rámci 16. kola vyhrali na ihrisku Veľkého Šariša 8:0!

Najbližšie sa náš zástupca a zároveň druhý tím tabuľky predstaví na ihrisku Ľubotíc, ktoré sú síce na ôsmej pozícii, za Starou Ľubovňou však zaostávajú iba o päť bodov. „Verím, že sa od posledného výkonu odrazíme, aby sme naňho nadviazali aj v Ľuboticiach, kde nás čaká silný súper,“ poznamenal F. Vojtek. Nezabudol poďakovať ani staroľubovnianskym fanúšikom, ktorí si aj v chladnú sobotu našli cestu na futbal, aby svojich povzbudili.

Pripomíname, že v prvom vzájomnom zápase zvíťazila Stará Ľubovňa nad svojií najbližším súperom 4:1, v tom čase bola ešte lídrom tabuľky.

Peter Rindoš, foto: mfk adv sl

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 14, 12. apríla 2023)



bottom of page