top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Florbalisti zabrali, v domácej premiére získali šesť bodov!

Updated: Sep 25, 2023

V domácej premiére si lepší začiatok nemohli priať! Florbalisti Starej Ľubovne získali v treťom a štvrtom kole prvej ligy proti Púchovu a Čadci plný počet bodov. Mužstvo, ktoré v tejto sezóne doplnilo káder vlastnými odchovancami sa tak v dvanásťčlennej tabuľke nachádza na siedmom mieste.

Falcons v predchádzajúcich úvodných dvoch zápasoch druhej najvyššej súťaže najprv prehrali v Topoľčanoch a potom po predĺžení aj v Nitre. Doma chceli pochopiteľne uspieť, a to i napriek tomu, že pred sezónou nedošlo k posilneniu kádra z vonkajšieho prostredia. V klube, ktorý v ťažkom finančnom období pracuje na hranici existencie, stavili na vlastných mladíkov. Potešujúce je, že sú prínosom.


Tím potiahol produktívny Jakub Roman

Sobotňajší duel proti Púchovu priniesol sústredený výkon domácich, ktorí hladké víťazstvo 8:2 zavŕšili štyrmi gólmi v záverečnej tretine. Premiérovým gólom v súťaži sa zaskvel iba 16-ročný odchovanec Rastislav Magera. K trom bodom napokon Falconov najviac potiahol Jakub Roman fantastickými štyrmi gólmi.

Úspech chceli Staroľubovňania potvrdiť aj v nedeľňajšom zápase proti Čadci. Tá pricestovala naladená víťazstvom po predĺžení v Michalovciach. Napokon z toho bola tesná výhra 7:6. „Tréner nás takticky dobre pripravil, robili sme, čo sme mali,“ rozhovoril sa pri hodnotení Jakub Roman z tímu Falcons. Pristavil sa aj pri záverečnej tretine, ktorá Staroľubovňanom nevyšla. Za stavu 7:3 totiž skórovali už len hostia. „Je pravda, že sme to trošku nezvládli, dôležité však bolo, že v záverečnej minúte po súperovom oddychovom čase sme držali hru v ich rohu a dokázali si víťazstvo ustrážiť.“

Potešujúce bolo, že už druhým gólom v súťaži sa zaskvel ďalší mladík Pavol Chmeliar. Zároveň teší produktivita Jakuba Romana, ktorý aj v tomto zápase zaznamenal gól a mohol by byť na palubovke platným lídrom. „Mám veľmi dobrých spoluhráčov, ktorí mi pomáhajú a ja sa snažím dať do toho - čo viem. Samozrejme, najviac ma vždy potešia body pre tím. Teraz po víkende ich máme až šesť, tak je to paráda.“


Hostia prišli po ťažkom zápase v Michalovciach

Hostí z Čadce škrelo, že mohutný gólový finiš nedokázali premeniť na body. „Škoda, ale mohli sme využiť viaceré šance, ktoré sme mali ešte v prvej tretine. Je možné, že sme nechali veľa energie v ťažkom zápase v Michalovciach. Aj tak treba našich chalanov pochváliť. Zápas bol trochu aj o šťastí,“ povedal jeden z najostrieľanejších hráčov Čadce Alex Hordynsky. V rozhovore potvrdil, že zo silnej Čadce z minulého ročníka odišlo viacero hráčov. „Veľa chalanov odišlo do Žiliny, takže zmeny sú citeľné. Sme však dobrá partia, ktorá má rada florbal a poctivo trénuje,“ dodal autor záverečného gólu stretnutia.

Najbližšie sa Staroľubovňania v súťaži predstavia na palubovkách koncom septembra, a to v Mútnom a Rabči.


bottom of page