top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Florbalisti prehrali s lídrom, no konkurenta zlomili po veľkej dráme

Chceli viac, no aj jedna výhra po predĺžení má svoju hodnotu! Florbalisti Falcons Stará Ľubovňa počas prvoligového víkendu síce najprv prehrali so suverénom súťaže z Dubnice nad Váhom 5:8, v nedeľňajšom zápase sa však tešili zo skalpu hurikánov z Bratislavy 5:4. Najmä druhý duel a jeho koncovka dvíhala divákov zo sedadiel.

Staroľubovňania v súťaži ukazujú nielen chcenie, ale kvalitu. Počas minulého víkendu si trúfali aj na silných súperov. „Popravde, chceli sme získať šesť bodov, pretože makáme naozaj všetci naplno a platí to aj o mladých hráčoch, ktorí sa ozaj dobre chytili,“ poznamenal Andrej Babjarčík, jedna z opôr sokolov.


Prijateľná prehra proti lídrovi

Victory Stars Dubnica n/V, minuloročný extraligista bol na palubovke v Starej Ľubovni favoritom. V doterajšom priebehu sezóny vyhral všetky zápasy s pomerne výrazným skóre. V sobotňajšom súboji proti Falcons rozhodol o svojom víťazstve v prostrednej tretine, ktorú vyhral trojgólovým rozdielom, rovnako aj celý zápas.

Staroľubovňanov môže tešiť aspoň fakt, že pre lídra išlo o výsledkovo najvyrovnanejší zápas v súťaži. O tri góly prehrali s Dubnicou už iba nedeľňajší súperi z Bratislavy (5:2).


Hostia: Neboli sme efektívni

Vo víťaznom nedeľňajšom zápase proti Hurikánu sa zaskvel domáci A. Babjarčík, ktorý skóre stretnutia otváral a v predĺžení aj uzatváral. Spolu s divákmi v športovej hale tak mohol emotívne oslavovať. „Hráč súpera pokazil prihrávku, loptička sa zrazu objavila predo mnou, tak som okamžite vystrelil a vyšlo to,“ povedal krátko po zápase. „Zápas bol veľmi náročný. Tréner ma stiahol na pozíciu krídla, chcel agresívnejšie napádanie, takže sme to súperovi znepríjemňovali. Obrancovia z Hurikánu však boli veľmi rýchli a šikovní, my sme však hrali jeden za druhého a vyšlo nám to.“

S Bratislavčanmi sa domáci celok stretol aj na predsezónnom najväčšom turnaji na Slovensku, kde si rovnako pripísal výhru. „Nebrali sme to až tak do úvahy, pretože vtedy sme ešte neboli v kompletnom zložení. Ale poznáme sa z minulých sezón, takže nejaká skúsenosť tam bola,“ hovoril v pozápasovom hodnotení Alex Fabian z tímu Hurikán. Podľa neho bola pre jeho celok cesta na východ náročná, keď prvý z dvoch súbojov odohrali vo vzdialenejších Michalovciach. „Prehra v Starej Ľubovni je trochu trpká, pretože sme boli miestami lepší, no na rozdiel od domácich sme nedokázali byť efektívni. Takže výsledok je asi zaslúžený.“


Hrali cez bolesť a krv

V tíme domácich sa v súboji proti Bratislavčanom zapísal do listiny strelcov aj jeden z nastupujúcej generácie mladíkov Pavol Chmeliar. „Chceli sme získať tri body, ale napokon víťazstvo po predĺžení za dva body berieme. Prišli diváci a bola výborná atmosféra,“ povedal po zápase a pokračoval, „som rád, že dostávame príležitosť, a že ju vieme oplatiť. Tešíme sa na ďalšie zápasy, veríme, že budú víťazné.“

Hostia, ale rovnako aj domáci hrali v nedeľu na doraz. „Miestami až na krv a cez bolesť. Aj mne sa prihodilo, verím, že menšie zranenie. Pri zlom pohybe nohou mi ruplo v šľache, verím však, že to nebude nič vážne a pri väčšom pokoji a opatrnom tréningu to bude v poriadku,“ uzavrel A. Babjarčík.

Polovicu základnej časti Staroľubovňania uzatvoria začiatkom novembra zápasmi v Dolnom Kubíne a Banskej Bystrici. V tabuľke im patrí momentálne šieste miesto.

foto: autor

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 39, 25. októbra 2023)

bottom of page