top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VIDEO Florbalisti po veľkej dráme podľahli favoritovi

Výhra nad posledným, ale aj nešťastná prehra o jediný gól proti druhému tímu tabuľky. Florbalisti Falcons Stará Ľubovňa majú za sebou zápasy 16. a 17. kola prvej ligy, z ktorých chceli vyťažiť viac. V súťaži bude nasledovať mesačná prestávka.


Proti poslednému tímu tabuľky z Mútneho na Orave nastupovali minulú sobotu Staroľubovňania v pozícii favorita. Hlavne potrebovali body do tabuľky, v ktorej sú stále v hre o play-off. Dobre rozohraný duel, v ktorom viedli už o štyri góly, napokon dotiahli do víťazného konca po výsledku 7:5.


Domáci dreli a ukázali kvalitu

Úspech zo soboty chceli domáci potvrdiť aj v nedeľu proti Rabči, teda ďalšiemu tímu z Oravy. Prvé plány však narušil rýchly gól súpera už po 17 sekundách hry, navyše hostia pridali v štvrtej minúte ďalší zásah. „Súper bol kvalitný, v tabuľke je na druhom mieste. Boli sme nastavení na výhru, vedeli sme, čo bude súper hrať, a že to bude tvrdý zápas. Dali sme do toho všetko, ale taký je šport a niekedy to nestačí. Snažili sme sa urobiť všetko pre úspech, no náskok sa ťažko doháňal,“ povedal v pozápasovom rozhovore Dávid Rusnaček, asistent kapitána a opora zadných radov Falcons.

A hoci domáci dlho prehrávali 0:2, na palubovke dreli, keď okrem bojovnosti ukazovali aj kvalitu. V niektorých fázach dokonca favorita prevyšovali. Ich trpezlivosť v istej fáze dokonca slávila úspech, keď najprv v 37. minúte znižoval Pavol Chmeliar a priebežnú remízu stanovil Jakub Roman. V záverečnej tretine si však hostia vedenie prinavrátili a udržali ho do konca. „Bol to veľmi náročný zápas, my sme mali oklieštenú zostavu pre juniorskú súťaž, no napokon sme to zvládli. Menej gólov padlo aj preto, že to bol viac taktický boj. Domáci chcú ísť do play-off a my si zase chceme udržať druhé miesto v tabuľke,“ povedal Martin Adamčík, kapitán hosťujúceho tímu.


Iskrenie na palubovke ratovala zdravotníčka

Napínavý zápas v športovej hale priniesol aj dávku nervozity na obidvoch stranách. V záverečných siedmich minútach rozhodcovia domácim udelili až šesť trestných minút, proti nim sa zahrával aj trestný nájazd na brankára, ktorý ale hosťujúci kapitán nevyužil. Domáci tak prišli v závere o lepšiu možnosť vyrovnať. „Zo strany rozhodcov treba prísnejšie pristupovať v zápase k trestom skôr, pretože závery sú potom nervózne a niekedy zákerné,“ poznamenal M. Adamčík.

Na palubovke sme boli tiež svedkami viacerých zranení. Počas aktuálnej sezóny bola zrejme najčastejšie v permanencii zdravotnícka pomoc. „Chcel som pokračovať ďalej, ale videl som dosť veľa krvi, tak som sa nechal ošetriť. Mám tržnú ranu,“ povedal po zápase jeden z domácich strelcov Jakub Roman.

Staroľubovňania sú v tabuľke naďalej na deviatom mieste a keďže sa chcú prebojovať do vyraďovacej fázy, potrebujú o jedno miesto poskočiť. Priblížiť sa zámerom budú mať možnosť až po novom roku, keď v staroľubovnianskej športovej hale privítajú svoju dvojičku z Michaloviec. Zápas sa zrejme odohrá 7. januára.

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 46, 13. decembra 2023)




bottom of page