top of page
  • Writer's picturePhDr. Eva Halamová

Vianoce aj v knižnici

Updated: Jul 17, 2020


Vianočnou atmosférou to minulý týždeň zaváňalo aj v našej knižnici. Okrem výstavy vianočných ozdôb a ľudovo-umeleckých výrobkov s názornými ukážkami ich tvorby nechýbali na 4. ročníku malého vianočného jarmoku s názvom Všetkým ľuďom dobrej vôle ani tvorivé dielne pre deti.


„Je to aj zásluha Českého spolku v Starej Ľubovni, ktorý aktívne s nami spolupracuje. Vďaka patrí tiež Úradu vlády SR, s finančnou podporou ktorého sme toto podujatie mohli zrealizovať,“ ozrejmila riaditeľka Ľubovnianskej knižnice Ivana Šipošová. Od 13. do 15. decembra tak tí, ktorí do tejto kultúrnej inštitúcie prišli, mohli nielen obdivovať krásu ručne vyrobených výrobkov, ale si aj domov odniesť vianočné darčeky. Sladké medovníčky či výtvory z drôtu alebo dreva boli totiž určené na predaj.

jarmok-v-kniznici2

A na svoje si pri tvorivých dielňach prišli aj tí najmenší. „Zdobili sme spoločne medovníčky, a keďže kedysi na vianočných stromčekoch nechýbali ozdoby zo slaného cesta, čo je príznačné najmä pre Čechy a Moravu, s deťmi sme si vyskúšali urobiť aj takéto ozdoby. A musím povedať, že im to išlo fantasticky,“ pochválila školákov aj škôlkarov I. Šipošová. Záver vianočného trojdnia v knižnici už patril slávnostnému vianočnému programu, ktorého sa zúčastnili aj zástupcovia národnostných menšín, tentoraz z Bulharska.


bottom of page