top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Veľká bolesť v Starej Ľubovni. Nehoda si vzala tri mladučké obete

Updated: Apr 12

Mimoriadne tragická udalosť sa udiala v sobotu ráno v Spišskom Podhradí. Autobus, ktorý viezol mladých ľudí na cirkevné stretnutie sa z doposiaľ neznámych príčin pohol a narazil do obetí. Nehoda spôsobila tri vyhasnuté životy a ďalšie vážne zranenia.


K nešťastiu došlo podľa polície v sobotu po siedmej ráno. "Na miesto boli okamžite vyslané všetky záchranné a bezpečnostné zložky. Presné príčiny, ako aj miera zavinenia, sú predmetom vyšetrovania," uviedla polícia.

Na mieste krátko po udalosti hlásili najmenej osem zranených. Zároveň sa potvrdili dve obete, neskôr tri. Všetko išlo o dievčatá zo Starej Ľubovne, ktoré boli vekom na prahu dospelosti.


Zranených previezli do nemocníc v okolí nešťastia. "16-ročného muža s poranením hlavy, brucha a panvy, 14-ročnú ženu s otvorenou ranou hornej aj dolnej končatiny, 17-ročnú ženu s polytraumou po resuscitácii, 14-ročnú ženu so zlomeninou hornej končatiny, 15-ročnú ženu s polytraumou a 14-ročného muža s otvorenou ranou predlaktia. 60 - ročný muž s hypertenziou a 24 ročná žena v stave emočného stresu boli ošetrení na adrese," informovalo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR.


Mladí ľudia z celého regiónu mali nasmerované na stretnutie katolíckej mládeže. Po nešťastí, pár metrov od tragédie, v kostole v Spišskej Kapitule, prebiehala zádušná omša za obete nehody. Malo sa na nej zúčastniť asi 1 600 veriacich. "Toto veľké nešťastie ma nesmierne zasiahlo. Podujatie a program sme zrušili. Bude iba adorácia a svätá omša. Myslím na rodičov a rodiny," povedal na mieste spišský diecézny biskup František Trstenský.

rin, foto: polícia

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 14, 10. apríla 2024)


bottom of page