top of page
  • Mário Veverka

Večerná hudba v parku

Updated: Jul 23, 2020


Netradičný a svojím spôsobom prelomový Kultúrny štvrtok zažila 30. júna Stará Ľubovňa. Muzikanti z No Brake to totiž na Nám. gen. Štefánika nerozbalili popoludní, ale podstatne neskôr – o siedmej večer.


„Chceli sme žiakom a študentom pripraviť rozlúčku so školou a zároveň privítať leto. A keďže vystupovať mala rocková kapela, o tretej sa to jednoducho nehodilo,“ vysvetlila dôvod časového posunu Eva Kollárová z MsÚ. Ako dodala, hudba v parku zaznie večer toto leto ešte raz. A to 27. júla, kedy na pódium vystúpi ďalšia ľubovnianska kapela – Something. Samozrejme, podujatie,

DSC_0410

ktoré už 10 rokov oživuje atmosféru v meste, vyplní, v tradičný čas, aj ďalšie štvrtky v týždni. A prelínať by sa v ňom postupne mali všetky žánre. „Najbližšie to bude dychová hudba Ľubovnianka, na 14. júla máme pripravené vystúpenie folklórnych súborov z Lotyšska a po rockovej hudbe v podaní Something sa predstaví Školský dychový orchester z Piwnicznej,“ naznačila program počas prvého prázdninového mesiaca ved. odd. kultúry MsÚ. Ten druhý potom otvorí FS Plavčanka (4. augusta), v hudobnej línii ho udrží Ján Jendrichovský s priateľmi (11.) a do rozprávky ho presunie Divadlo pre deti Ramagu (18.). Štvrtky pod holým nebom potom uzavrie špeciálny rozšírený program pri príležitosti osláv 72. výročia SNP, počas ktorého vystúpi nielen FS Ľubovňan, ale i spevokol tunajšieho klubu dôchodcov Prameň, DH Ľubovnianka a skvelý, v meste pod Ľubovnianskym hradom už známy, orchester 100 mandolín z Poľska.


bottom of page