top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Verejná oslava 20-tych narodenín firmy

Updated: Jul 6, 2020


DSC_0041

Viete si predstaviť, že by sa na oslave vašich narodenín stretlo okolo 5 tisíc ľudí? Asi nie. V prípade úspešnej firmy, ktorá oslavuje svoju 20-tku, to však je možné. A tí, ktorí prijali pozvanie, iste neoľutovali. Jubilujúca staroľubovnianska firma GAS Família otvorila svoje brány dokorán, a to prvýkrát vo svojej histórii. 


Veľké prípravy, veľká kampaň, veľkolepý program zavŕšený, ako sa na narodeninovú party patrí – ohňostrojom. Predtým ale ešte jeden veľký bonus pre zamestnancov – let balónom. Počas dvoch dní si tak stovka zamestnancov mohla užiť jedinečný pohľad na Starú Ľubovňu z vtáčej perspektívy. „Určite to bolo výnimočné tak pre zamestnancov, ako aj pre pozorovateľov. Takáto balónová fiesta tu ešte nebola. Je to zážitok,“ povedal Daniel Duračinský, manager firmy, ktorá dopriala aj širokej verejnosti. A to nielen možnosťou užiť si bohatý program pre všetky vekové kategórie, sprístupnila aj svoje výrobné priestory. A, že si Deň otvorených dverí nenechali ujsť nielen miestni, o tom svedčili ŠPZ-ky z Bratislavy, Košíc, Sabinova, Popradu… Podľa odhadov firmy sa ich v sobotňajší jarmočný deň „premlelo“ areálom firmy na Prešovskej ulici okolo 4,5 až 5 tisíc, pričom každý jeden zo štyroch závodov si prešlo viac ako 800 návštevníkov. „Aby mali možnosť nahliadnuť do firmy, akým spôsobom tu pracujeme, ako tvoríme naše produkty, kam sa spoločnosť posúva,“ uviedol manager spol. Marek Forint. Návštevníkov nielen previedli novými prevádzkami výroby destilátov, ale mali možnosť ochutnať aj novinku nesúcu meno posledného hradného pána.


OD DISTRIBÚCIE K VÝROBE Návštevníci sa okrem iného dozvedeli aj to, že firma vznikla už pred 24 rokmi. Začínala však ako distribútor a proces výroby spustila pred rovnou 20-tkou rokov. Odvtedy neustále napreduje, okruh produktov sa posunul k výrobe nielen liehovín, ale aj ovocných destilátov, 100 %-tných ovocných štiav, octov, ale i pochutín, napr. horčice. Mnohé z výrobkov z produkcie staroľubovnianskej firmy sú pritom ovenčené nielen domácimi významnými cenami, ale i svetovými. A mnohé kraľujú na svetových trhoch. „Sme radi, že máme 20 rokov. Emócia je neopísateľná, nedá sa to zhrnúť, lebo je to predsa len dvadsať rokov tvrdej práce nielen našich ľudí, ale aj tých, ktorí nám fandili a podporovali nás,“ povedal počas veľkého dňa firmy jej majiteľ Marián Gurega a vyjadril presvedčenie, že sa bude firme naďalej dariť a bude zažívať len progres. Napokon, spoločnosť počas dvoch desiatok rokov nabrala tak na rozvoji produktov, technológií, ale aj počtoch zamestnancov, ich stav spolu s výrobným podnikom v Hniezdnom presahuje 500-ku.


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 38 (16. október)


bottom of page