top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

V tunajšej pôrodnici lámali rekordy

Updated: Jul 3, 2020


babo 3

Niet krajšej štatistiky na začiatku roka ako o počte narodených detí. A keď k tomu pridáme informáciu, že tunajšia pôrodnica má za sebou rekordne úrodný rok a prekročenie magickej tisícky nielen novorodencov, ale aj pôrodov, a to vysoko – radosť o to väčšia.


Za všetko hovoria čísla, v roku 2018 v Ľubovnianskej nemocnici prvýkrát zaplakalo 1 068 novorodencov!  A je to o 71 detí viac ako pred rokom. Po dlhých desaťročiach tak možno konštatovať, že sa na tunajšom gynekologicko-pôrodníckom oddelení vracajú do éry z čias socializmu, keď vyše tisíc pôrodov ročne bolo bežným javom, potom už ale prichádzali roky poklesu demografickej krivky, napríklad v roku 2008 sme sa tešili s pôrodníkmi, keď po dlhej dobe prekročili osem stovák pôrodov. Tentoraz sa teda narodilo 556 chlapcov a 512 dievčat, z toho bolo šesť dvojčiat. Do samotného mesta Stará Ľubovňa zapísali na trvalý pobyt z týchto detí 190. A, samozrejme, na začiatku roka nás zaujímalo aj to, komu patrí titul novoročného bábätka za Starú Ľubovňu. A to sa dozviete v prvom čísle ĽN vydanom v roku 2019.       


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Pokračovanie článku nájdete v Ľubovnianskych novinách č. 1, ktoré sú v predaji do 14. januára


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 budeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla, publikovať aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov.   Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.


bottom of page