top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

V meste obnovili Kultúrne štvrtky. Popoludnia v parku patria mladým umelcom

Pódium v parku na Námestí gen. Štefánika bolo opäť zaplnené hudobnými talentmi. Každý štvrtok popoludní v mesiaci jún prinesú malým i veľkým potešenie v podobe hudobného zážitku žiaci zo ZUŠ Jána Melkoviča.



Predstavenia odštartovali najmladším keyboardovým oddelením, ktoré na tejto základnej umeleckej škole pracuje. Aj napriek tomu žiaci už pravidelne účinkujú na rôznych kultúrno-spoločenských podujatiach mesta Stará Ľubovňa i v okolitých obciach. „Dnešným koncertom otvárame sériu vystúpení, ktoré každoročne organizuje naša škola pod názvom Kultúrne štvrtky a v podaní žiakov z klavírneho a keyboardového oddelenia zaznejú tóny ľudovej, klasickej i populárnej hudby,“ otvorila bránu kultúrnym štvrtkom Mária Marhefková zo ZUŠ Jána Melkoviča.

Stretnutia malých umelcov sľubujú pestré zážitky i kopec zábavy. Už tento štvrtok sa môžeme tešiť na kreatívne tanečné vystúpenia, ten nasledujúci bude v znamení spevu a posledný júnový štvrtok bude patriť akordeónovému orchestru a harmonikám.



Pocity malých umelcovMichaela Vendrinská, Nižné Ružbachy
- ZUŠ navštevujem už tri roky, dnes budem hrať štvorručnú hru s Nelou Matavovou a ešte zahrám Páslo dievča pávy. Nacvičovala som to približne mesiac. Mám trošku aj strach z vystúpenia, ale na druhej strane sa veľmi teším. 

  Štefan Zima, Kamienka
- Navštevujem umeleckú školu prvý rok, dnes som vystupoval so skladbou Du kravičky du a cvičil som si ju približne týždeň. Vystupovalo sa mi výborne a prišli ma podporiť aj rodičia, učiteľ a moje sestry. 

  Tatiana Závadská, Podolínec
- Na ZUŠ chodím už dva roky a dnes som sa predstavila s Horehroním, cvičila som to asi dva týždne a veľmi sa teším, že som dnes mohla pred divákmi vystupovať.  



Jana Blašková, foto: autorka

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 22 (8. jún 2022)

bottom of page