top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

V dráme úspešnejší Triskáči, bronz jasne pre Kamienku

Updated: Jul 8, 2020

Posledná marcová nedeľa patrila amatérskym volejbalistom. V mestskej športovej hale sa hral záverečný turnaj okresnej rwm volejbalovej ligy hráčov nad 35 rokov. Finálovému zápasu predchádzal súboj o tretie miesto, v ktorom si Kamienčania pomerne ľahko v troch setoch poradili s tímom Nábytok Rarex a obsadili bronzovú priečku. Finále bolo skutočným vyvrcholením súťaže, prítomní priaznivci volejbalu videli výborný zápas plný zvratov, nasadenia a pekných športových momentov. Päťsetový boj rozhodol až tajbrejk so šťastnejším koncom pre Triskáčov.


V súboji o tretie miesto bolo od začiatku zrejmé, kto má v tomto stretnutí navrch. Kamienčania šli od začiatku  zápasu za svojím cieľom. Nábytkári sa snažili a už aj keď sa bodovo priblížili k svojmu súperovi, robili veľa zbytočných chýb. V treťom dejstve to bol vyrovnaný súboj až do stavu 18:18 a zdalo sa, že Rarex by s tým mohol ešte niečo urobiť, ale opäť prišli zbytočné chyby. Tím Kamienky si 5-bodovou šnúrou urobil dostatočný náskok, premenil mečbal a skončil tretí. „Lepšie je vyhrať bronz, ako prehrať zlato, takže sme šťastní. Na finále sme nemali, ale dnes sme súpera porazili. S nimi sme vždy hrali vyrovnané zápasy, teraz sme však mali navrch a sme spokojní,“ skonštatoval kapitán bronzových Ján Bittner.


Rozhodol až 5. set Skutočný boj sa rozpútal vo finálovom zápase. Oba tímy túžili po víťazstve, a to sa prejavilo aj na palubovke. Hráči Mirada v úvode trošku zaspali a súper sa dostal do pohodlného náskoku 19:11, potom však pridali a dotiahli sa na Triskáčov až na rozdiel 2 bodov. Koncovku však lepšie zvládli Triskáči. V 2. sete im súper vrátil prehru a vyrovnal na 1:1. Mirado sa dostávalo do tempa a v 3. sete bolo aktívnejším tímom, výborne hralo v útoku aj na bloku a víťazstvom sa dostalo do vedenia 1:2. Tím Mirada bol na víťaznej vlne a zdalo sa, že vo štvrtom sete bude pokračovať v útočnej hre a pôjde po víťazstve. Ale nestalo sa, hráči sa uspokojili a asi si mysleli, že sa to vyhrá samo. Triskáči vycítili šancu, v závere setu pritvrdili a úspešne ukončili štvrté dejstvo. A rozhodovalo sa v tajbrejku, do ktorého išli v lepšej psychickej pohode Triskáči. Aj záverečný set bol vyrovnaný a bojovalo sa do poslednej lopty. Za stavu 14:13 mali Triskáči mečbal, ktorý premenili a tešili sa zo zisku víťazného pohára. „Bolo to napínavé až do konca. Súper bol ťažký, mali sme šťastie, že sa nám podarilo dať tie najdôležitejšie body. Chcem povedať, že to bol férový zápas, aj pri sporných loptách sme sa vedeli dohodnúť. Ďakujem aj súperovi za krásny zápas, som spokojný a budem rád, keď to bude takto aj o rok,“ povedal po zápase kapitán víťazného tímu Igor Sardyha. Sklamanie bolo vidieť na tvárach hráčov Mirada, pre nich dobre sa vyvíjajúci zápas nedokázali dotiahnuť do víťazného konca. „Prvý set sme začali zle, v druhom a treťom sme začali hrať svoju hru a boli sme úspešní. Vo štvrtom to vyzeralo, že už to dotiahneme do víťazstva, ale nakoniec sme prestali hrať, prišlo uspokojenie, čo súper využil. V tajbrejku je to vabank, kto z koho. Držali sme sa do stavu 11:11, potom prišli tri zlomové lopty, trošku nervozity a bolo po zápase,“ neskrýval sklamanie Miroslav Štefaňák, kapitán Mirada.

DSC_082.0

Po dramatickom vyvrcholení nechýbala v podaní Triskáčov ani klasická pozápasová ďakovačka.

DSC_0797

Kamienčania (vpravo) šli za bronzom v lige cieľavedomejšie.


Výsledky


Okresná rwm volejbalová liga nad 35 rokov O 3. miesto: TJ Mier Kamienka – Nábytok Rarex 3:0 (19, 17, 20).


Finále: Triskáči – SŠI Mirado  3:2 (21, -21, -18, 21, 13).


Triskáči: I. Sardyha, R. Troščák, M. Brajerčík, P. Venglarčík, P. Firment, V. Fröhlich, P. Kačmarčík, J. Drobňák.


SŠI Mirado: M. Štefaňák, J. Senko, R. Stašák, D. Ilkovič, R. Pavlišin, Š. Hnat, P. Höger, J. Servický, P. Drobňák.


Text a foto: Ján Petrus


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 13 (4. apríl  2018)


bottom of page