top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Ukončenie prác v nemocnici sa oddiaľuje

Updated: Jun 25, 2020


DSC_0980

Mega-prestavba Ľubovnianskej nemocnici, n.o., za okolo 8 mil. eur, ktorá sa spustila búracími prácami v jeseni 2018, sa posunula do ďalšej fázy, keď sa už rysujú veľké premeny.  Ich ukončenie sa ale trochu oddiaľuje.

DSC_0973

Neprehliadnuteľná je mohutná prístavba, ktorá by mala dať základ aj budúcemu urgentnému príjmu s vonkajším výťahom pre polikliniku. Aj keď vedenie rátalo s finalizáciou niekedy v lete tohto roku, je zrejmé, že práce sa o pár mesiacov oddialia.


Momentálne sa pracuje vo vnútri, finišuje sa s rekonštrukciou a rozšírením operačného traktu chirurgického oddelenia a podobný model čaká aj sály gynekologicko-pôrodníckej časti.


Tak, určite sa vyskytli aj problémy. Sú tu isté nezrovnalosti v projektovej dokumentácii, tieto projekty sa šili takpovediac horúcou ihlou, bolo málo času… A takisto vieme, že je problém s pracovnou silou, tak ako v nemocnici so zdravotníkmi a lekármi, tak aj v stavebných firmách. Ale ten október by mohol byť taký reálny čas, kedy by sme mohli práce dokončiť,“ reagoval na aktuálny stav rekonštrukcie v nemocnici riaditeľ Peter Bizovský.

správa.00_03_35_08.Still003

KTO ZHOTOVÍ VÝŤAH?



Súbežne pokračujú práce aj na RDG pracovisku a úplne novým by mal byť urgentný príjem, ktorý momentálne sídli v pavilone B. Na záver by sa ešte malo rozšíriť detské oddelenie. Absolútnou novinkou by mal byť pacientmi dlhé roky žiadaný výťah do polikliniky. Bude vonkajší a bude, dá sa povedať, súčasťou exteriéru a vchodu na urgent. Jeho vybudovanie sa ale skomplikovalo.


vytah

Ako vysvetlil riaditeľ, výťah už mohol byť vybudovaný, nemocnica má však za sebou dve neúspešné výberové konania na zhotoviteľa a zatiaľ nenašla staviteľa, ktorý by ho zrealizoval. „Nie je tam veľa stavebných prác, gro tvoria technológie. A keďže uvažujeme  o rekonštrukcii onkologického oddelenia a budeme realizovať ďalšie výberové konanie na práce, kde chceme zahájiť búracie práce a prekládky inžinierskych sietí pod parkovací dom, tak to asi spojíme so zákazkou na extérny výťah, aby to bolo možno zaujímavejšie pre staviteľov,“ načrtol riešenie výťahu P. Bizovský.


Dodať treba, že nemocnica na veľkú rekonštrukciu získala európske zdroje a okolo troch miliónov ide investovať z vlastných zdrojov, v minulom roku sa zateplil pavilon A a zrekonštruovala sa ňom strecha. To všetko sa deje za plného chodu. „Robíme všetko ako doteraz, len tie priestory logicky nie sú tak komfortné ako predtým, čo je ale daň za to, aby to potom bolo lepšie,“ dodal riaditeľ nemocnice.


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č.6/2020 (18. február)


bottom of page