top of page
  • Peter Rindoš

Trojbodová radosť v závere! Futbalisti sa pred sériou u súperov predstavia doma

Dôležité víťazstvo 1:0 na ihrisku Ľubotíc zaznamenali futbalisti Starej Ľubovne. Aj keď po väčšinu zápasu dominovali, súpera sa im podarilo výsledkovo zlomiť až v samom závere. V tabuľke Majstrovstiev regiónu štvrtej ligy Východ si tak v tabuľke udržali druhé miesto.

Na ilustračnom foto Filip Serečin.


Ak si chcú hráči MFK ADV zachovať šancu na víťazstvo v súťaži, zaváhania by si dovoliť nemali. V Ľuboticiach, ktoré sa pohybujú v hornej polovici tabuľky, si preto iné ako víťazstvo, nepripúšťali.


Po výmene lopty rozhodli Perháč-Serečin

Od úvodu zápasu bolo zrejmé, že tempo hry budú diktovať hostia. Prvú možnosť však zahodil domáci útočník, ktorý zblízka netrafil bránu. Krátko na to prišli dve obrovské šance Staroľubovňanov – Kristián Tináth zakončoval z päťky hlavou nepresne, ešte predtým nastrelil kanonier Filip Serečin do brvna. „Zápas to bol náročný, dá sa povedať, ako každý iný vonku, kde sa nám hrá mimoriadne ťažko. Proti Starej Ľubovni sa súperi mimoriadne vyhecujú, povedal by som, že idú na 120 percent,“ poznamenal druhý z menovaných, ktorý bol v 88. minúte autorom jediného a zároveň víťazného gólu. „Bola to akcia po našej ľavej strane, lopta prepadla až na zadnú tyč na mňa. Najprv som mal myšlienku vystreliť, ale prihral som si s Matúšom Perháčom, ktorý loptu potiahol a prihral mi pätou. Dal som to okolo brankára a vyšlo to, takže sme radi,“ povedal Filip Serečin.


Mierna nervozita

Aj keď Staroľubovňania diktovali hru, s pribúdajúcim časom, kedy na ukazovateli svietilo bezgólové skóre, cítili miernu nervozitu. „Celé nám to trochu zväzovalo nohy v druhom polčase. Mali sme nejaké centre, ale súper ich dobre zbieral hlavou svojimi urastenými hráčmi. Ak by sa nevyhralo, vedúca Čaňa by nám utiekla. Chvalapanubohu za gól, v posledných minútach sme si už víťazstvo postrážili,“ hodnotil priebeh Košičan v službách MFK ADV.


Vždy najbližší súper

V budúcom kole privíta náš zástupca súpera z Raslavíc. Pre domácich bude povinnosťou zvíťaziť. Po očakávanom zápise troch bodov príde séria troch zápasov u súperov. A nie hocijakých. Stará Ľubovňa sa postupne predstaví na ihriskách, momentálne šiesteho Sabinova, štvrtého Spišského Podhradia a tretieho Kechneca. „Nastavujeme sa vždy na najbližší zápas a teraz to budú Raslavice. Je pravda, že potom nás čakajú vonku ťažkí súperi a práve tieto zápasy na 90 percent rozhodnú, či to bude pre nás úspešná sezóna. Ale opakujem, najprv potrebujeme zdolať Raslavice,“ pripomenul útočný klenot F. Serečin, ktorý je v tabuľke strelcov na druhom mieste s 19 gólmi v sezóne.

Zápas proti Raslaviciam odohrajú hráči Starej Ľubovne v nedeľu 23. apríla a podľa oficiálneho harmonogramu sa začne už o 14. hodine.





bottom of page