top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Takto veľkolepo bude vyzerať plaváreň v Starej Ľubovni

Updated: Jul 27, 2020


Aj prezentácia vynovenej plavárne sa dostala na rokovanie MsZ vo štvrtok 16. júna a volení zástupcovia schválili dodatok k zmluve, na základe ktorej sa Mesto Stará Ľubovňa zaviazalo prenajať spoločnosti región DEVELOPMENT, s.r.o., mestskú plaváreň s priľahlými pozemkami za symbolické 1 euro na dobu 40 rokov, s tým, že spoločnosť ju zrekonštruuje a zabezpečí investičnú zmluvne garantovanú činnosť. Mesto si bude u spoločnosti objednávať služby vo výške 90 tisíc eur, čo je suma, ktorou aj doteraz dotovalo plaváreň.


Lacnejšie by tak mali mať služby na plavárni všetky školy a školské zariadenia na území mesta. A kedy by sa Stará Ľubovňa mohla tešiť z takéhoto moderného športovo-relaxačného areálu? Pravdepodobne v jeseni, po vybavení všetkých administratívnych náležitostí, začne firma z exteriérovými prípravami, v zime by mala plaváreň fungovať ešte v starom režime a niekedy v marci by sa malo začať stavať.

Spoločnosť podľa zmluvy zrealizuje saunový svet s rôznymi saunami, ráta sa s rekonštrukciou existujúcej prevádzky pivárne, dôjde k rozšíreniu v súčasnosti poskytovaných služieb o prípravu jedál v novovybudovanej kuchyni. Prístavbou objektu vznikne nová plocha letného bufetu určená pre vonkajšie bazény. Tešiť sa môžu Staroľubovňania aj na vynovené hygienické zázemie, zmodernizujú sa bazény, kde pribudnú vodné atrakcie v plaveckom a detskom bazéne, doplní sa tretí vnútorný s novou oddychovo-relaxačnou funkciou s vírivkami plus funkciou bar v bazéne. Druhé nadzemné podlažie vytvorí ubytovacie zariadenie do 14 lôžok. V nových priestoroch by mali pribudnúť nové služby, ako napríklad starostlivosť o ľudské telo, masáže, manikúra a pedikúra, fitness… Alternatívne bude možné vytvorenie plôch pre vzdelávacie alebo administratívne účely, salónik, vzdelávaciu miestnosť. Tešiť sa môžeme na letné kúpalisko a oddychovo-športovú zónu. Nájomca vybuduje aj parkovací objekt s kapacitou 59 miest pre osobné vozidlá. Celá táto premena by sa mala zrealizovať do dvoch rokov, miestny investor plánuje preinvestovať vyše 2 mil. eur, z toho viac ako polovicu by mali tvoriť fondové peniaze.


bottom of page