top of page
  • Mário Veverka

T. Točeková sa podpísala pod florbalový megaúspech

Updated: Aug 6, 2020


56874477_2397395883617821_8588167320331878400_o

Z úspechu Sabinova sa môže tešiť aj Stará Ľubovňa a Chmeľnica. Tamojšie „predátorky“ totiž vo finále florbalovej extraligy rozdrvili obhajkyne titulu z Pruského 3:0 na zápasy. Neoddeliteľnou súčasťou tímu bola pritom i Tamara Točeková (na spodnej fotografii), ktorej tak po striebornej medaile pribudla v zbierke tá najcennejšia.


„Je to niečo neskutočné. Nič také som doteraz nezažila. Je to prvýkrát, čo sme vyhrali najvyššiu ženskú súťaž na Slovensku,“ okomentovala najskôr, nielen pre ňu, ale tiež mesto či okres historický úspech mladá športovkyňa, ktorá pocit, keď po dlhej sezóne konečne držíte v rukách majstrovský pohár opísala ako „úžasný a jednoducho neopísateľný.“ Z tohto pohľadu tak určite neľutuje krok, keď vzala svoj osud do vlastných rúk a hneď po školských M-SR zavolala trénerovi klubu žien v Sabinove. „Som tam síce jedna z najmladších, no vládnu medzi nami skvelé vzťahy a každý si s každým rozumie. A hlavne, vieme sa povzbudiť. To je asi to najdôležitejšie,“ vyznala sa ešte 16-ročná študentka Gymnázia T. Vansovej, ktorá sa, napriek veku, stala treťou najlepšou strelkyňou družstva. V 28-ich zápasoch sieť rozvlnila presne 27-krát.


tamarka foto

Prváčka na GTV, T. Točeková, milovala šport odmala. Hlavne futbalové ihrisko v Chmeľnici. Od futbalu to potom bol už len krôčik k florbalu, ktorý jej v apríli priniesol zlatú medailu.


Viac, aj o tom, čo bráni T. Točekovej hrať v lige aj za St. Ľubovňu, sa už dočítate v aktuálnom čísle


bottom of page