top of page
  • Mário Veverka

T. Točeková sa podpísala pod florbalový megaúspech

Updated: Aug 6, 2020

Z úspechu Sabinova sa môže tešiť aj Stará Ľubovňa a Chmeľnica. Tamojšie „predátorky“ totiž vo finále florbalovej extraligy rozdrvili obhajkyne titulu z Pruského 3:0 na zápasy. Neoddeliteľnou súčasťou tímu bola pritom i Tamara Točeková (na fotografii), ktorej tak po striebornej medaile pribudla v zbierke tá najcennejšia.


„Je to niečo neskutočné. Nič také som doteraz nezažila. Je to prvýkrát, čo sme vyhrali najvyššiu ženskú súťaž na Slovensku,“ okomentovala najskôr, nielen pre ňu, ale tiež mesto či okres historický úspech mladá športovkyňa, ktorá pocit, keď po dlhej sezóne konečne držíte v rukách majstrovský pohár opísala ako „úžasný a jednoducho neopísateľný.“ Z tohto pohľadu tak určite neľutuje krok, keď vzala svoj osud do vlastných rúk a hneď po školských M-SR zavolala trénerovi klubu žien v Sabinove. „Som tam síce jedna z najmladších, no vládnu medzi nami skvelé vzťahy a každý si s každým rozumie. A hlavne, vieme sa povzbudiť. To je asi to najdôležitejšie,“ vyznala sa ešte 16-ročná študentka Gymnázia T. Vansovej, ktorá sa, napriek veku, stala treťou najlepšou strelkyňou družstva. V 28-ich zápasoch sieť rozvlnila presne 27-krát.


AJ ZA ĽUBOVŇU


No nielen preto si dievča so 72-kou na drese zaslúži najsladšiu odmenu. Vrcholový šport totiž nie je pre študentov med lízať. Čo slovami, „je to dosť náročné, hlavne časovo,“ potvrdila i T. Točeková. Štúdium v Starej Ľubovni musí zladiť s tréningom (dvakrát do týždňa) v 40 km vzdialenom Sabinove, víkend jej často zaberú zápasy. Napriek tomu však tunajší výrazný talent plánuje zostať „predátorkou“ aj naďalej. Zmeniť by to podľa nej mohla len prihláška Starlets do súťaže. „Materiálovo sme pomerne vybavené. Máme mantinely, bránky, dresy,… sú aj dievčatá, čo by chceli hrať. Problémom sú ale peniaze na účinkovanie v lige,“ nechala sa počuť T. Točeková, ktorú jej bývalý kouč vykreslil ako výraznú osobnosť. „Z hráčskej stránky je líder tímu, no nehrá na seba. Navyše, je to skromné a cieľavedomé dievča,“ uviedol pred rokom Róbert Boško, ktorý Tamaru a jej spoluhráčky zo ZŠ na Levočskej ul. dvakrát priviedol k tretiemu miestu v školských majstrovstvách. Mimochodom, svojimi skúsenosťami a, samozrejme, gólmi, ťahá T. Točeková k k výšinám aj GTV. V laviciach tam síce patrí k nováčikom, medzi florbalovými bránkami však vzbudzuje najväčší rešpekt. „Tamarka bola kapitánkou úspešného tímu, ktorému sa tento rok podaril veľký úspech. Po prvom mieste na okresnom kole sa totiž stali vicemajsterkami kraja,“ uviedla Tatiana Matoľáková, ktorá verí, že Tamare i dievčatám sa bude dariť aj v nasledujúcej sezóne.


tamarka foto

Prváčka na GTV, T. Točeková, milovala šport odmala. Hlavne futbalové ihrisko v Chmeľnici. Od futbalu to potom bol už len krôčik k florbalu, ktorý jej v apríli priniesol zlatú medailu.


Foto: archív GTV


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 18 (7. máj 2019)


bottom of page