top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Súper odišiel s výpraskom, Stará Ľubovňa je lídrom tabuľky!

Updated: Aug 20, 2021

Majú zápas k dobru, aj tak sú na čele štvrtej ligy Sever! Futbalisti Starej Ľubovne sa v pozícii lídra ocitli po nedeľňajšom víťazstve 5:1 nad dovtedy vedúcim Záhradným. Po úspešnom prvom polčase pridali po príchode na ihrisko tri rýchle góly a zápas, takpovediac, vybavili. Po dominantnom výkone si od divákov vyslúžili potlesk.

Záhradné malo v Starej Ľubovni vzbudzovať oprávnený rešpekt. Po troch zápasoch získali jeho hráči plný počet bodov a okupovali prvé miesto tabuľky. „Prišli sme sa pobiť o dobrý výsledok a ako v každom zápase, aj tu sme chceli vyhrať,“ rozhovoril sa po zápase hosťujúci hráč Lukáš Eliaš, skúsený odchovanec Tatrana Prešov.

Lukáš Tóth bol blízko hetriku

Hráči MFK ADV Stará Ľubovňa sa od začiatku snažili hrať rýchlo a efektívne. Úvodný gól strelili po vyše polhodine hry a ďalší pridali krátko pred polčasovým odchodom do kabín. „Nešli sme do zápasu s prehnane veľkými očami, vedeli sme, že potrebujeme podať kvalitný a kompaktný výkon. To všetko sme potrebovali potvrdiť aj na ihrisku a chvalabohu sa nám to podarilo. Sme radi za tri body,“ hodnotil duel krídelník Lukáš Tóth, autor oboch prvopolčasových gólov.

Predsezónna posila nebola ďaleko ani od strelenia hetriku. „Nejaké ďalšie šance tam boli, takže z tohto pohľadu to mrzí, že sa nepodaril, ale nevadí, snáď príde príležitosť v niektorom z ďalších zápasov,“ poznamenal.


Znervózniť domácich sa hosťom nepodarilo

Ešte za stavu 1:0 pre domácich sa dostal k náznakom príležitostí aj súper zo Záhradného. Premeniť ich však nedokázal. „Vedeli sme, že domáci majú kvalitu, navyše ich v niektorých momentoch podržal aj brankár,“ poznamenal hosťujúci L. Eliaš. Podľa neho, tím veril v dobrý výsledok aj po prehratom prvom polčase. „Pred začiatkom druhého polčasu sme si v šatni hovorili, že ideme dať rýchly gól, aby domáci znervózneli. Stal sa však opak a po troch ďalších inkasovaných góloch je už ťažké náskok doháňať,“ pokračoval v hodnotení s tým, že v kabíne musia na výsledok zabudnúť a pokračovať ako na začiatku sezóny.


Cesta k víťazstvám? Hrať vo vysokom tempe

S výsledkom, aj hrou mohol byť po zápase spokojný tréner MFK ADV Jozef Kukulský. Po výhrach nad Medzilaborcami 4:1 a 3:0 u súpera v Demjate zažíva s hráčmi vydarený vstup do sezóny. „Hovorím, že minulé víťazstvo na ihrisku súpera je potvrdené len víťazstvom a bodmi doma. To sa nám podarilo, takže z tohto pohľadu môžeme byť spokojní,“ poznamenal šéf domácej lavičky a pokračoval, „stále je iba začiatok súťaže a Záhradné má skúsených futbalistov. Každého súpera si vážim a mám k nemu rešpekt. Som však rád, že chlapci to mali v hlavách usporiadané, ukázali ochotu pracovať a dali päť krásnych gólov. Vždy im prízvukujem, že ak budeme hrať vo vysokom tempe, ak si budeme loptu rýchlo posúvať, ako to robíme na tréningu, súpera dostaneme pod tlak a bude robiť chyby. Treba hrať kolmo, rýchlo a vtedy budeme dávať aj góly. Taká je cesta k víťazstvám.“


Doma sa predstavia až 5. septembra

Napriek úspešným trom kolám vidí staroľubovniansky tréner aj nedostatky. Z jeho vyjadrení je zrejmé, že výhrami sa nechce nechať uspať. „Mali sme aj viacero šancí, ktoré neboli dotiahnuté do zdarného konca. Ale chápem, všetko sa nepodarí, ako niektorá z finálnych, respektíve z predfinálnych fáz. Urobíme veľa kvalitných vecí a keď prídeme pred 16-ku, trafíme prvého protihráča. Na niektorých veciach teda musíme aj naďalej pracovať,“ poznamenal J. Kukulský, ktorého potešila aj slušná divácka kulisa v hľadisku. „Ľudia prišli a zatlieskali. Myslím si, že videli pekný a atraktívny futbal,“ skonštatoval.

Najbližšie čakajú na Starú Ľubovňu až tri zápasy u súperov – v Nižnom Hrušove a potom v Marhani. Následne sa prvého septembra dohráva súboj prvého kola na ihrisku Župčian. Na domovskom štadióne uvidia fanúšikovia svojich až 5. septembra v súboji proti Veľkému Šarišu.


VÝSLEDOK

MFK ADV Stará Ľubovňa – Záhradné 5:1 (2:0)

Góly domácich: Tóth 2, Serečin 2, Švec.

Zostava domácich: Vinclér, Rabik, Imrich, Aftanas, Serečin, N. Kačmarčík, Tóth, Švec, Lapoš, Tinath, Vojtek. Striedali: T. Solotruk, F. Reľovský, Ujčík, Rindoš, Sťastný.


Foto: ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 30 (18. august 2021)

bottom of page