top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Synovia - hokejisti proti otcom

Updated: Jan 17, 2023

Po vzore iných hokejových klubov zorganizovali na zimnom štadióne v Starej Ľubovni zápasové súboje medzi oteckami a ich deťmi. Išlo najmä o zábavu a upevnenie vzťahov.


Netradičné stretnutie prinieslo vysokú mieru pozitívnych ohlasov. „U nás sa na to ako prví odhodlali rodičia detí v kategórii piatakov a šiestakov. Tesne pred Vianocami si tak vôbec po prvý raz v histórii ľubovnianskeho hokeja zmerali sily deti a rodičia, ktorých aj nakoniec po samostatných nájazdoch zdolali,“ priblížil organizátor a tréner brankárov Samuel Olejník. Ako dodal, nešlo pritom o zmeranie si síl, ale o utuženie kolektívov a vzťahov.


Oteckovia nepatria do starého železa

Oteckovia tretiakov a štvrtákov sa na ľade stretli 5. januára. Medzi zúčastnenými bol aj Marek Sekelský (42) so synom Marekom (9). ,, V rodinnej atmosfére sa oteckovia snažili synom dokázať, že ešte nepatria do starého železa. Chalani bojovali na ľade a baby povzbudzovali z tribún,“ takto opísal atmosféru v Pem Aréne starší z dvojice.


Mamičky tiež okúsili ľad

Akcie sa zúčastnila viac ako stovka ľudí. ,,Ľady sa tentokrát roztápali aj mimo hracej plochy. Pred a po zápase to všade hýrilo prianiami a povzbudivými slovami, keďže udalosť sa konala pár dní po začiatku nového roka,“ doplnil S. Olejník, ktorý je zároveň aj otcom dvoch malých nádejných hokejistov. Zároveň prezradil, že šikovné mamičky priniesli aj vianočné maškrty z vlastnej dielne, nechýbala ani kapustnica. Tréner brankárov pozdvihol odvahu najmä mamičiek starších žiakov, ktoré neváhali a predviedli na ľade svoju prácu s hokejkou.


Práca s pukom a hokejkou im už ide

Zápasy s dospelými sú určené najmä pre staršie deti z HC Ľubovnianski rytieri, ktoré už zvládajú prácu s hokejkou a pukom. „Deti 1. a 2. ročníka sa stále učia len prvotné základy korčuľovania a keby mali nastúpiť proti rodičom s úplne rozdielnou výškou a váhou, pri prípadných nárazoch by to mohlo byť nebezpečné,“ zhodnotil tréner a organizátor podujatia Samuel Olejník. Deti vyšších ročníkov priamo v akcii ukázali rodičom, čo všetko sa doposiaľ naučili a koľko šikovnosti sa v nich skrýva. Rodičia zas na vlastnej koži okúsili, ako náročný dokáže byť hokej.


Spoločne si ešte zahrajú

Premiérové akcie dopadli nad očakávania a klub by ich chcel robiť pravidelne. Nebránia sa tak aj zatraktívneniu a väčšej propagácii. Chcú byť inšpiráciou aj pre iné kluby, ktoré pracujú s mládežou.

„Dúfam, že podobnú akciu sa nám rodičom podarí zorganizovať minimálne každoročne. Rodičia sa lepšie spoznali, chalani sa od otcov naučili, že ani po prehratom zápase sa nemusí z ľadu odchádzať so zvesenou hlavou,“ dodal na záver jeden z otcov Marek Sekelský.


ad, foto: MS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 1 (11. január 2023)



bottom of page