top of page
  • Peter Rindoš

Stolní tenisti vstupujú do sezóny s mládežníckymi reprezentantmi

Updated: Oct 2, 2023

V novom zložení a s ambíciou postupu do najlepšej šestky vstúpili stolní tenisti A-tímu STK Stará Ľubovňa/Jakubany do finálnej prípravy na novú sezónu prvej ligy Východ.


Tradičné trojdňové sústredenie pred začiatkom sezóny sa uskutočnilo už bez dvojice hráčov z Poľska (Gorecki, Piegza). Tých v klube nahradili ďalšími mladíkmi, v oboch prípadoch ide o mládežníckych reprezentantov. „Košičan Oliver Novický je slovenským reprezentantom do 19 a Ervinas Uzialo reprezentantom Litvy do 17 rokov. Káder tvoria ešte Dávid Gašparovič, Marek Haky a Jaroslav Pavlík,“ ozrejmil vedúci mužstva Ondrej Haky.


Chcú hrať v hornej polovici

Minulá prvoligová sezóna A družstva nedopadla podľa predstáv a tím skončil na zostupovom mieste. Vďaka viacerým okolnostiam v súťaži napokon ostáva. „Spolu s vedúcim mužstva Ondrejom Hakym sme v nastávajúcej sezóne stavili na mladosť, rýchlosť a dravosť, a to v prípade 16-ročného Litovčana, 19-ročného Olivera i 21-ročného Dávida. Mojou úlohou, ako štvrtého hráča bude dodať tímu skúsenosti, rozvahu a pokoj,“ poznamenal Jaroslav Pavlík.

Na súpiske mužstva je aj Marek Haky, ten je však pracovne zaneprázdnený, spoluhráčom tak bude pomáhať, ak mu to situácia dovolí. „Naším cieľom je umiestniť sa v hornej polovici tabuľky, teda do šiesteho miesta a vyhnúť sa tak tlaku v bojoch o záchranu. Všetko nasvedčuje tomu, že táto sezóna prvej ligy bude za ostatné roky najkvalitnejšou,“ dodal O. Haky.

Štart do súťaže čaka na Starú Ľubovňu/Jakubany A už 30. septembra zápasom v Kežmarku. Ten sa nášmu zástupcovi napokon podarilo vyhrať 8:6 a pripísať si tak prvé a veľmi dôležité body.

foto: archív

bottom of page