top of page
  • Peter Rindoš

Stolní tenisti sa po sústredení tešia na ligu i novú halu

Hráči účastníka prvej ligy v stolnom tenise Stará Ľubovňa/Jakubany A prednedávnom absolvovali spoločnú predsezónnu prípravu. Po prerušení minulej súťažnej sezóny pre pandémiu sa do nej zapojila aj dvojica Poliakov.

Naši stolní tenisti, aj s dvojicou od severných susedov tentoraz absolvovali tradičné trojdňové sústredenie v podmienkach telocvične pri škole v Jakubanoch. Ich domovský stánok v Starej Ľubovni – malú športovú halu mesto rekonštruuje. „Trénovali sme dvojfázovo, príprava bola zameraná na kondíciu, nácvik herných kombinácií a hľadanie optimálnych zostáv pre štvorhru,“ priblížil najskúsenejší hráč tímu Jaroslav Pavlík.


Poliaci majú viac praxe

Okrem J. Pavlíka sú stabilnými členmi družstva Marek Haky i Dávid Gašparovič. Spred minulej sezóny sú na súpiske aj mladí Poliaci – Wojciech Gorecki a Adrian Piegza. Obaja prišli na sústredenie s lepšou hernou praxou, keďže počas pandémie mali viac období, kedy mohli trénovať a hrať turnaje. Tím organizačne i trénersky vedie naďalej Ondrej Haky.


Cieľom je skončiť do šestky

Momentálne trénujú hráči individuálne, pričom za zelenými stolmi sa stretávajú každý piatok. Premiéru v prvoligovej súťaži odohrajú pred koncom septembra u svojej dvojičky z Maria Huty. Súper by mal byť najväčším ašpirantom na víťazstvo v súťaži. „V prvej lige by sme sa chceli pohybovať v pokojných vodách tabuľky, to znamená niekde do šiesteho miesta. Ak by sa nám podarilo byť vyššie, bude to bonus navyše,“ poznamenal J. Pavlík s tým, že hráči sa už nevedia dočkať vynovenia malej športovej haly. Tá by mala byť pre športovcov k dispozícii v októbri, pričom v rovnakom mesiaci by mali v nej stolní tenisti absolvovať aj premiéru.


foto: archív ST SL/J

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 33 (8. september 2021)

bottom of page