top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Stará Ľubovňa pozná najlepších športovcov za rok 2017

Updated: Jul 2, 2020


DSC_0639

Oceňovanie najlepších športovcov a športových kolektívov má v Starej Ľubovni už dlhoročnú tradíciu. A inak tomu nebolo ani 2. februára v Kine Tatra.


Už tradične sú v hlavnej kategórii oceňovaní zápasníci z klubu ZK Wrestling, tentokrát sa im ušli 2 miestenky. Medzi najlepších sa zaradili Samuel Bučko, ktorý sa stal dvojnásobným majstrom SR v zápasení kadetov grécko-rímskym a voľným štýlom a druhý v tej istej kategórii Lukáš Neupauer.

DSC_0854

Striebro z majstrovstiev Slovenska ma veľmi potešilo, ale chcel som zlato. Chýbalo k tomu asi viac tréningov,“vyznal sa Lukáš. Tunajší veľmi silný šport – karate, mal v hlavnej kategórii trojnásobné zastúpenie. Alexandra Katarína Sekelská sa v uplynulom roku dokázala pravidelne turnajovo presadzovať, čo podčiarkla množstvom medailových umiestnení.„Najviac ma potešil titul majsterky Slovenska v kumite, bola som veľmi šťastná. Chcem získavať majstrovské tituly aj v tomto roku,“nechala sa počuť mladá karatistka. Jej oddielový kolega patrí k skúseným športovcom, je veľkým vzorom pre svojich rovesníkov hlavne pre chuť trénovať. V roku 2017 bol zaradený do reprezentácie SR v športovom zápase kumite kadetov. „Potešilo ma 2. miesto na majstrovstvách Slovenska, ale keď je to tretíkrát za sebou, tak je to už trošku ošúchané. Ciele si nedávam, idem do všetkého naplno a vždy chcem dosiahnuť čo najviac,“skonštatoval Adam Jurák. Trojicu karatistov medzi najlepšími uzatvára Adamova sestra, juniorská majsterka SR v kumite, Diana. V roku 2017 získala viacero medailových umiestnení a v čase vyhlasovania výsledkov reprezentovala SR na majstrovstvách Európy juniorov v ruskom Soči.

DSC_0902

K úspešným výsledkom mládežníckych kolektívov vo volejbale prispel aj Ján Jendrejčák. S družstvom kadetov získal 4. miesto na M-SR, dostal sa do reprezentácie kadetov a juniorov, na ME kadetov bol v základnej zostave slovenského družstva a patril medzi jeho opory. Medzi najlepšími športovcami nechýbal ani Tomáš Smrek, ktorý zažil veľmi úspešnú sezónu.„V uplynulom roku som dosiahol najväčší úspech v mojej doterajšej kariére, striebro z majstrovstiev sveta v klasickej kulturistike. Aj tento rok chcem ísť na majstrovstvá sveta, opäť zabojovať o medailové pozície a možno aj o tú najvyššiu priečku. Minulý rok mi to ušlo len o štyri body,“poznamenal úspešný športovec. Osmičku najlepších uzatvára ďalší kulturista, bronzový v kategórii physique, Dávid Hmeľár.

Organizátori ocenili aj najlepšieho trénera, ktorým sa stal Ladislav Korsch, ml. Ako junior sa stal vicemajstrom sveta v kulturistike a dnes pripravuje svojich zverencov na vrcholné svetové a európske podujatia.„Absolútne najväčšiu radosť mi urobil Tomáš Smrek, obsadil 2. miesto medzi mužmi na majstrovstvách sveta v klasickej kulturistike, čiže takmer vrchol. Ďalší veľký úspech zaznamenali Silvia Fialková a Miška Kanuščáková. Nesiahli síce na bronz, ale 4. miesto pre nováčikov je veľmi pekný úspech. Obidve majú veľký potenciál do budúcnosti a verím, že raz prinesú aj nejaký kov,“skonštatoval úspešný tréner.

DSC_0785

TALENTY, OSOBNOSTI I KOLEKTÍVY

Medzi talenty roka sa zaradila aj volejbalová nádej Adrián Vančo. Bol pilierom bronzového družstva starších žiakov, je reprezentant Slovenska v kategórii kadetov, hráva extraligu za COP Trenčín, kde pravidelne nastupuje na pozícii univerzála. „Najviac si vážim to, že som sa prepracoval do extraligového tímu COP Trenčín a do reprezentácie do 18 rokov. Teší ma, že som pomohol Starej Ľubovni získať bronz na majstrovstvách Slovenska. Samozrejme, pomôžem aj tento rok a tentoraz chceme titul. Vo volejbale chcem pôsobiť dlho, chcem sa dostať do mužskej reprezentácie a dostať sa do nejakého dobrého klubu v Rusku alebo Taliansku,“vyznal sa talentovaný volejbalista. Okrem neho boli za talenty roka vyhlásení aj karatisti Lukáš Dufala, Kristián Krivoňák, Patrik Laučík, Andrej Pristač a Daniel Vasilík, lyžiari Bianka Budzáková, Andrej Hlinka a Marko Regrut, futbalista Bruno Karniš, zápasníci Dávid Farkaš a Frederik Sovík, fitnesky Jasmína Hudáková s Danielou Repkovou a Patrik Juhás z KŠKM.

Ocenenie dostali aj 4 najlepšie družstvá – starší žiaci VKM, florbalové družstvo starších žiačok zo ZŠ Levočská, družstvo mladších žiačok ŠKM karate v kumite a starších žiačok ŠKM karate. Do ľubovnianskej siene slávy uviedli 4 osobnosti za celoživotný prínos v rozvoji športu v meste Stará Ľubovňa. Ocenenie si prevzali Ján Alexík, Andrej Kovalčík, Milan Vitko a Roman Šipoš, st.  Čestné uznanie si prevzali Angelika Fedáková, Michal Galík, Urszula a Viktor Lapšanskí, a Miloš Guzy.

DSC_0621

Celý slávnostný večer sa niesol v réžii Štefana Joštiaka.„Veľmi ma teší, že to dopadlo tak, ako každý rok a myslím, že úspešne. Je to vďaka tímu, ktorý sme dali dokopy pred siedmimi rokmi. Tohto roku bola jedna zmena, vypadol program nacvičovaný ZUŠ-kou, malo sa to niesť v duchu Michaela Jacksona. Myslím ale, že hudobníci, ktorí ich nahradili, odviedli špičkovú prácu,“uviedol šéf organizačného štábu.

Text: J. Petrus, foto: Mario Veverka


Publikované v Ľubovnianskych novinách č. 5 (6. februára 2018).


FOTOGALÉRIA:


bottom of page