top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Začali s výstavbou telocvične za dva milióny eur, bude aj s hľadiskom

V priestoroch areálu staroľubovnianskeho gymnázia oficiálne zahájili výstavbu novej telocvične. Objekt prevzala rovnaká firma, ktorá pred časom dostavala mestskú plaváreň.

zdroj: PSK

O zámere výstavby športoviska s rozpočtom dva a štvrť milióna eur sme v novinách informovali už dávnejšie. V súčasnosti sa môžu práce rozbehnúť naplno, plánované sú približne na jeden rok. „Škola dostane telocvičňu, akú si zaslúži,“ povedala pri pondelkovom oficiálnom začatí výstavby riaditeľka Gymnázia Terézie Vansovej Klaudia Satkeová.


Hľadisko pre 180 divákov

Pri škole sa v súčasnosti nachádza malá telocvičňa, ktorá podľa zriaďovateľa z Prešovského samosprávneho kraja (PSK) súčasným potrebám nevyhovuje. Po novom sľubuje, že moderné športovisko bude pre viaceré druhy športov, vrátane hľadiska pre 180 divákov. „Tento športový stánok bude mať všetko športové zázemie a vybavenie, aby vyhovoval nielen výučbe telesnej výchovy na gymnáziu, ale aj športovým klubom a ďalším,“ vyjadril sa predseda PSK Milan Majerský. Pri zámere sa PSK spojil s Fondom na podporu športu, ktorý ho podporil takmer miliónovou dotáciou. „Fond na podporu športu je tu práve na to, aby umožnil realizáciu takýchto projektov zameraných či už na školskú telesnú výchovu alebo na športovú oblasť všeobecne,“ priblížil člen Správnej rady Fondu Ján Pivovarník.


Rovnaká firma stavala plaváreň

Telocvičňu bude stavať prešovská firma Dag Slovakia, ktorá bola v Starej Ľubovni zhotoviteľom rekonštrukcie mestskej plavárne. Pôjde o sčasti jednopodlažný a sčasti dvojpodlažný objekt z ocele so sedlovou strechou a s rozmermi 19 x 55 metrov. Jeho hlavný vstup povedie z existujúcej budovy. Obidva objekty však spojí rampa, ktorá umožní bezpečný pohyb aj imobilným osobám.

Ako ozrejmili na PSK, súčasťou novej stavby budú dva trakty. „V jednom sa umiestnia šatne, kabinet a hygienické zázemie pre ženy, mužov aj imobilných. Samotná hracia plocha bude situovaná v druhom trakte, kde sa vytvorí priestor aj pre sklad a technické zázemie. Nová telocvičňa však počíta i s náraďovňou a opravovňou náradia či s miestnosťou pre prvú pomoc, tribúnou a s už zmienenou terasou. Samozrejmosťou je nová vzduchotechnika, elektroinštalácia a rekuperácia,“ priblížila hovorkyňa Daša Jeleňová.

Novostavba má byť dostatočne presvetlená a ponúkať má minimalistické prvky. Jej vonkajšok má

pokrývať drevený obklad prírodnej farby a fasáda imitujúca pohľadový betón.

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 7, 22. februára 2024)

bottom of page