top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Sneh preveril vodičov i správu mestských ciest a chodníkov

Updated: Jul 3, 2020


sneh-1

Uplynulý týždeň sa niesol hlavne v znamení boja so snehom a preveril všetky zložky, ktoré sa starajú o zjazdnosť ciest a údržbu chodníkov. Kopili sa aj príspevky nespokojných občanov, nie všade sa dalo prejsť a hlavne hneď. 


Ako podotkol Ľubomír Krett, riaditeľ firmy VPS, už od prvého pracovného januárového dňa majú vzhľadom k výdatnému sneženiu plné ruky práce. Tri traktory, UNC a dva menšie stroje sú permanentne v teréne. „Osem ľudí je nasadených nepretržite v službách na strojové čistenie a štrnásť na ručné,“ vysvetlil, koľko ľudí je k dispozícii VPS-ke, Ľ. Krett. Mestská samospráva tak nasadila do boja so snehom v rámci rôznych foriem zamestnanosti cez úrad práce ľudí, ktorí pracujú na presne vymedzených úsekoch chodníkov a schodíšť v meste, kde je sťažený prístup techniky. K dispozícii majú aj 8 fréz. „Snažíme sa ich usmerňovať a posielať tam, kde je to najnutnejšie, prioritu majú prístupy k zdravotníckym zariadeniam, školám, atď. Samozrejme, nie je možné, aby sa dalo odpratať všetko a okamžite, zvlášť pri výdatnom nočnom snežení. Tak prosíme občanov o trpezlivosť,“ povedal prednosta MsÚ Aleš Solár. Navyše, sneh bolo nutné nielen odhrnúť, ale aj vyviesť. Kto sa o to postaral, sa dozviete v ĽN č. 2.


Foto: Ľuboš Tomko ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-


Pokračovanie článku nájdete v Ľubovnianskych novinách č. 2, ktoré sú v predaji do 21. januára


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 na www.lms.sk okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla publikujeme aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.


bottom of page