top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Skvelý súťažný návrat florbalistov! Zdolali tretiu Čadcu!

Updated: Jan 28, 2022

Florbalisti Starej Ľubovne zaznamenali po prerušení sezóny úspešný reštart v prvoligovej súťaži. V zápase bohatom na góly zdolali na domácej palubovke tretiu Čadcu 11:8 a priblížili sa k nej v tabuľke na dostrel. Zápas v žičlivej atmosfére sledovalo v športovej hale niekoľko desiatok divákov.

Skóre stretnutia otvorili hostia, ktorí vyhrali prvú tretinu 2:1. „Už v prvej tretine sme mali veľa šancí, no z našej strany sa to zlepšilo od druhej tretiny, keď sme začali dávať loptičku na behavé krídla a vracať ju dozadu na obranu. Tým sme súpera zatvárali a upokojovali hru. Čadca však bola húževnatým súperom,“ chválil protivníka po zápase Andrej Babjarčík, autor dvoch gólov domácich Falcons.


Najproduktívnejší hráč súťaže: Falcons sa dobre pripravili

Hostia v priebehu tretej tretiny prehrávali už 10:4 a zdalo sa, že je definitívne rozhodnuté. V závere však vsadili všetko na jednu kartu a aj v hre bez brankára dokázali náskok znižovať, napokon to na domácich aj tak nestačilo. „Záver bol z našej strany vabank, náskok domácich bol už príliš veľký. Zápas sme si prehrali v druhej tretine,“ skonštatoval kapitán Devils Čadca, Slavomír Ondrušek. Najproduktívnejší hráč súťaže, zaznamenal proti Starej Ľubovni dva góly a dve asistencie, pochopiteľne, viac ho zarmútila prehra jeho tímu. „Sme sklamaní, chceli sme sa pokúsiť vyhrať, bohužiaľ, to nevyšlo. My sme síce prišli v oklieštenej zostave, no súper hral dobre a bol pripravený aj fyzicky. Nevadí, ideme ďalej.“



Matúš Štupák sa vrátil vo veľkom štýle

V domácom drese bodovo najvýraznejšie zažiaril Matúš Štupák. Obranca domácich je herne vyťažený, v rámci striedavých štartov totiž pôsobí aj v extralige v Prešove. Tímu Falcons chýbal niekoľko zápasov aj pred prerušením sezóny, hetrik a dve asistencie v zápase proti Čadci sa preto podobali návratu snov. „Moje individuálne štatistiky sa zrodili vďaka spoluhráčom, takže je to dielo celého tímu. Chlapci mi ku gólom pomohli,“ povedal skromne najproduktívnejší hráč zápasu. S výhrou tímu bol pochopiteľne spokojný. „V niektorých fázach sme chceli hrať viac takticky, najmä v závere, keď sa chcel súper dotiahnuť, sme mali viac podržať loptu. Aj keď nám chýbajú väčšie skúsenosti, verím, že v ďalších zápasoch sa to bude zlepšovať.“ Okrem M. Štupáka sa hetrikom v drese domácich prezentoval aj spoluhráč Jakub Živčák.


Výbornú partiu podporoval aj zranený Rusnáček

Domácim aj v tomto zápase chýbali niektorí hráči, najväčšou stratou bola absencia najproduktívnejšieho Davida Rusnáčka. „Bol s nami na lavičke, fungoval ako morálna podpora,“ poznamenal A. Babjarčík, ktorý si pre zranenie chrbtice užíval návrat na súťažné palubovky po troch mesiacoch a stále nie je stopercentne fit. So spoluhráčmi sa na opätovné spustenie zápasov tešil. „Trénovať a nehrať je ťažké pre každého. Človek vtedy stráca motiváciu a chuť. My sme však výborná partia, fungujeme ako veľká rodina. Každý z nás makal aj cez vynútenú pauzu, aby sme v pokračujúcej sezóne nič nepodcenili,“ dodal skúsený florbalista.

Po výhre proti Čadci sa dostali Falconi na kvalitné štvrté miesto 13-člennej tabuľky, hneď za svojho súpera. Najbližšie sa predstavia znova doma, v sobotu 29. januára od 18. hodiny privítajú šieste Topoľčany.


VÝSLEDOK

Falcons St. Ľubovňa – Devils Čadca 11:8 (2:1, 6:2, 4:4)

Góly domácich: Štupák a Živčák po 3, Babjarčík 2, Tešlár, Šatala, Hudák, asistencie: Štupák a Letkovský po 2, Koleno, Roman, Šatala, Tešlár, Záleš, Živčák.


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 3 (26. január 2022)


bottom of page