top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Reklama na florbal: Falcons Stará Ľubovňa rozložili súperov zo západu!

V ich podaní to bol najúspešnejší víkend doterajšieho ročníka. Florbalisti Falcons Stará Ľubovňa sa počas neho predstavili na svojej palubovke naposledy, keď svojich fanúšikov potešili vysokými výhrami 16:3 nad Trnavou a 9:2 nad bielymi orlami z Bratislavy. Pred záverečným dvojkolom sa tak zväčšila ich šanca na konečné tretie miesto v tabuľke prvej ligy.

Hráči Falcons: M. Štupák v popredí a J. Živčák v pozadí.


Pred skvelou kulisou vstupovali domáci sokoli do obidvoch zápasov v pozícii favorita. Pri dobrej a trpezlivej hre sa im predpoklady darilo napĺňať, v tabuľke poskočili na štvrté miesto. „Na domáce vyvrcholenie sme sa tvrdo pripravovali. Nehnali sme sa hneď za výsledkami, snažili sme sa hrať trpezlivo. Konečne sa tiež ukázala dobrá súhra všetkých našich formácií. Víťazstvá sú pekné,“ hodnotil za tím úspešný víkend jeden z hráčov Jakub Živčák.


Najlepšia atmosféra

V staroľubovnianskej hale vládla počas minulej soboty a nedele neuveriteľne prajná atmosféra. Svetelné efekty, sprievodná hudba, no najmä hluční fanúšikovia boli pre domácich obrovskou podporou. „Tú atmosféru treba naozaj vyzdvihnúť. Ľudia boli skvelí, hnali nás dopredu. Niečo podobné sme v tejto súťaži ešte nezažili. Aj súperi to o nás hovoria a v dobrom aj závidia, pretože u nich býva často mŕtvo a niekedy máme u nich viac fanúšikov, ako domáci,“ povedal J. Živčák, ktorý si počas víkendu pripísal podobne, ako niektorí spoluhráči viacero bodov, konkrétne sedem, za štyri góly a tri asistencie.


Výborná reprezentácia mesta

Stúpajúci záujem o florbalových Falconov hráčov teší. „Máme peknú halu, v zákulisí pracujeme na tom, aby sme prilákali čo najviac ľudí, aby florbalom ešte viac žilo mesto. Uvedomujeme si, že sme ešte krátko na scéne, ak to porovnáme napríklad s futbalom alebo volejbalom. Ale snažíme sa robiť dobré výsledky a dobre reprezentovať mesto, ale i región. Predsa len, z východu sme v súťaži iba my a Spišská Nová Ves. Myslím, že sa nám dobrá reklama darí,“ poznamenal hráč Falcons.


Zápas u extraligistu veľkou motiváciou

Už najbližší víkend čaká na Staroľubovňanov absolútne vyvrcholenie druhej najvyššej súťaže. V obidvoch prípadoch sa predstavia na palubovke súperov v Bratislave. Kým v sobotu si najprv zmerajú sily proti ôsmemu Hurikánu, v nedeľu ich čaká suverénne najlepší tím súťaže Tempish Capitol. V prípade úspechu budú atakovať tretiu priečku tabuľky. „Doma sme s nimi hladko prehrali. Je to však tím, ktorého hráči nie sú dotieraví, radi hrajú na lopte, ktorú si posúvajú. Bude to náročné, ale my ideme do toho namotivovaní s tým, že oni už sú v extralige a my potrebujeme víťazstvo viac. Chceme uspieť, pre nás to je obrovská výzva,“ načrtol koncosezónne zámery Jakub Živčák.


Celému kolektívu sa darí dobre reprezentovať Starú Ľubovňu.



VÝSLEDKY

Falcons Stará Ľubovňa – FBC 11 Trnava 16:3 (3:1, 8:1, 5:1)

Góly domácich: Živčák 3, Hudák 3, Tulka 2, Rusnáček, Štupák, Frivaldský, Jakubčo, Šatala, Roman, Babjarčík, Záleš. Asistencie domácich: Rusnáček 3, Letkovský 2, Živčák 2, Roman 2, Záleš 2, Koleno 2, Štupák, Šatala, Jakubčo.


Falcons Stará Ľubovňa - FBC White Eagles Bratislava 9:2 (1:1, 4:1, 4:0)

Góly domácich: Rusnáček 2, Tulka 2, Záleš, Živčák, Babjarčík Roman, Letkovský. Asistencie domácich: Štupák 2, Letkovský, Záleš, Frivaldský, Roman, Rusnáček, Živčák.


foto: falcons sl

Článok bol zverejnený v Ľubovnianskych novinách č 11 (23. marec 2022)

bottom of page