top of page
  • Mário Veverka

Silvestrovské svetlice pálili aj do ľudí

Updated: Jul 3, 2020

Najväčšia nočná party v uliciach – i takto by sa dali opísať silvestrovské oslavy v Starej Ľubovni. Na prvé minúty nového roka však nebude mať dobré spomienky Matúš Motýľ.


ohnostroj_3

„Niekomu sa prevrátila krabica s ohňostrojom, a tak to nestrieľalo hore do vzduchu, ale naokolo po ľuďoch. Jednu ranu som dostal do chrbta aj ja, takže mi na bunde ostala pamiatka,“uviedol k nepríjemnej situácii v parku pri pošte mladý muž, ktorý síce nepredpokladá, že išlo o úmysel, no ako dodal, ak niekto nevie bezpečne postaviť a pripraviť ohňostroj na použitie, nech ho radšej nepoužíva. Urobí totiž viac škody ako radosti.

„Možno by preto bolo vhodné pre takýto prípad určiť zónu pre spúšťanie jednotlivých väčších ohňostrojov, ktorá by bola pod dohľadom odborných útvarov, aby bolo možné hneď reagovať v prípade vyskytnutia sa nepredvídanej situácie,“podotkol M. Motýľ.








Viac o tom, aký pohľad má na zónu mesto i to čo, to, či by na území mesta mali byť, z vášho pohľadu, naďalej povolené novoročné ohňostroje (okrem mestského), sa už dozviete z 1. čísla ĽN, ktoré je v predaji do 12. januára 2019.


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 budeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla, publikovať aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov.   Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN. Nezabudnite si ho preto kúpiť, stojí iba 45 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca.


bottom of page