top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Sezónu ukončili vysokým víťazstvom

Updated: Jul 1, 2020


DSC_0559

V poslednom zápase aktuálnej sezóny IV. futbalovej ligy privítal MFK Stará Ľubovňa tretí tím tabuľky TJ Sokol Ľubotice. Ľubovňania potešili svojich fanúšikov vysokým víťazstvom, favorita zdolali rozdielom triedy a tešia sa na letnú prestávku.


Obidvaja súperi začali zápas veľmi aktívne, už v 7. minúte sa z rýchleho útoku zrodila šanca domácich, ale prudká Lapošova strela sa otrela o žrď súperovej brány. O pár minút sa opäť ocitol pred brankárom Lapoš, ale trafil iba do Michňáka. Hneď z protiútoku hostia prečíslili domácu obranu, v skrumáži pred Beňom sa najlepšie zorientoval Martin Sabol a poslal hostí do vedenia 0:1. Gól domácich nezlomil, naopak pokračovali v útočnej aktivite, aj v ďalších dvoch mal prsty Lapoš, najprv so Selepom nedotiahli sľubný útok a nezakončili ho tesne pred päťkou strelou, v 30. min. dostal ideálnu prihrávku po zahrávaní rohového kopu opäť Lapoš, ale brankár hostí Michňák mu loptu doslova zobral z kopačky. V 36. min. sa už stav menil, defenzíva hostí faulovala v šestnástke Selepa a rozhodca odpískal pokutový kop. Loptu na biely bod si postavil Miroslav Krafčík a poslal ju do protipohybu brankára – 1:1. Aj v ďalšom priebehu zápasu boli aktívnejší Ľubovňania, najmä Dávid Košč mohol dostať domácich do vedenia. Podarilo sa to až v závere prvého polčasu, po ukážkovej útočnej akcii domáci prečíslili obranu súpera, Matej Kinský poslal ideálnu prihrávku Filipovi Šťastnému, ktorý nedal Michňákovi šancu a domáci sa zaslúžene ujali vedenia 2:1.


Text a foto: Ján Petrus


Ako prebiehal zápas a aké názory mali lídri i milovníci futbalu na práve skončenú sezónu, sa dozviete v ĽN č. 24, ktoré bude v predaji do 17. júna.


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.


bottom of page