top of page
  • Mário Veverka

Rok 2019: 29 košov plus 6 lavičiek

Updated: Jul 3, 2020

Presne 52 lavičiek a o desať menej smetných košov rozmiestnilo od r. 2014 vo svojich uliciach Mesto Stará Ľubovňa. Kým ale doteraz si miesta volilo na základe svojho výberu (hlavne z pohľadu na frekventovanosť trás), naposledy to nechalo na občanov.

201811221250000.vymena-a-doplnenie-mestskeho-mobiliaru (1)

201811221251040.dsf6968

„Ešte v jeseni sme na našom webovom sídle zverejnili výzvu, cez ktorú mohli ľudia navrhnúť, kde chcú ešte umiestniť mobiliár. Aj keď reagovali emailom alebo telefonicky, najviac podnetov nám prišlo cez Facebook,“vyzdvihol silu sociálnych sietí  Aleš Solár. Ten pritom podotkol, že hoci bola radnica otvorená akýmkoľvek návrhom, plochu pred bytovými domami odmietla už v podmienkach. Dôvod?„Umiestňovanie lavičiek v tomto priestore vnímame skôr ako kompetenciu správcovských spoločností. Vlastníci bytov tak môžu požiadať Slobyterm alebo OSBD o ich osadenie z bytového fondu,“vysvetlil prednosta, ktorý však dodal, že unifikované sedadlá môžu získať aj z mesta. Síce za maximálne 500 €, no úplne zadarmo – cez grantovú schému Záleží nám na Starej Ľubovni.



Kde a kedy pribudne nový mestský mobiliár, sa už dočítate v aktuálnom čísle ĽN (5), ktoré je v predaji do pondelka 11. februára.


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.


Foto: www.staralubovna.sk


bottom of page