top of page
  • Writer's pictureMgr. Peter Šlosár

Rekonštrukcia obmedzila prevádzku školy a škôlky

Updated: Jul 6, 2020


skola1

V obci Nižné Ružbachy sa školský rok začal netradične. Žiaci základnej školy vymenili pôvodné priestory v škole za improvizované triedy v jednej z miestnych budov. Škôlkari si prázdniny predĺžia pravdepodobne ešte do konca septembra.


Dôvodom tohto obmedzenia je rekonštrukcia budovy školy, v ktorej sa učia nielen žiaci prvého stupňa, ale sídli v nej aj materská škola (MŠ). Obec sa prostredníctvom finančných prostriedkov z Integrovaného operačného programu (IROP) vo výške 108 tisíc eur rozhodla kapacity škôlky rozšíriť. Školské brány sa tak v septembri otvorili iba pre školákov, rodičia detí ktoré navštevujú materskú školu, si museli nájsť náhradné riešenie. O aký počet sa kapacita škôlky navýši, kedy sa rekonštrukcia ukončí a kde prebieha náhradné vyučovanie sa dočítate v Ľubovnianskych novinách č. 34, ktoré sú v predaji do 24.9.2018.


Foto: pixbay.com

 

Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 zverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla, aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov.   Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN. Nezabudnite si ho preto kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca.


bottom of page