top of page
  • Mário Veverka

Raňajkovali s primátorom mesta

Updated: Jul 24, 2020


Medzinárodný deň detí mal pre mladých Staroľubovňanov rôzne podoby. Osemnásť z nich však 2. júna získalo špeciálny bonus. Tí, ktorí si to podľa riaditeľov škôl najviac zaslúžili, totiž zasadli za dobrotami prehýbajúci sa stôl.


Do pozície hostiteľov sa pritom Mesto nepostavilo po prvý raz. Takéto stretnutia sa na MsÚ konajú od r. 2011, a to dvakrát ročne – v júni pre „základniarov“, v novembri pre stredoškolákov. „Organizujeme ich hlavne kvôli tomu, aby sme sa žiakom a študentom poďakovali za úspešnú reprezentáciu mesta. A tiež, aby sme ich povzbudili a motivovali k ďalšiemu rozvoju,“ načrtol hlavný zámer podujatia Ľuboš Tomko, ktorý priznal, že na radnici sa nielen jedlo, ale tiež diskutovalo. Žiaci sa ich totiž pýtali na rozvojové projekty, cyklotrasu, skate park či ihriská pre deti. „Keďže je dôležité, aby sme mali spätnú väzbu aj od tých najmladších, myslím, že sú to užitočné stretnutia tak pre nich, ako i pre nás,“ dodal prvý muž mesta. Záver Raňajok s primátorom patril, už ako tradične, odovzdávaniu diplomov a malých darčekov.

Obložené chlebíčky, croissanty, ovocie, sladký džús…, týmto všetkým privítalo Mesto žiakov ZŠ. A hoci sa decká spočiatku trochu okúňali, napokon toho veľa nezostalo. 

OCENENÍ ŽIACI ZŠ na Levočskej ul.: Diana Zimová, Michael Kieran O´ Reilly ZŠ na Komenského ul.: Sofia Filičková, Monika Tomusová, Sofia Faltičková, Laura Fedorková ZŠ Za vodou: Dominika Vilinová, Filip Knapík ZŠ Podsadek: Jozef Čureja, Zlatica Pompová ZŠ s MŠ sv. Cyrila a Metoda: Stanislava Orlovská, Radka Dubjelová ZUŠ Jána Melkoviča: Alžbeta Chlebáková, Mária Barnovská, Kamila Potočková Súkromná ZUŠ: Jana Kolcunová, Katarína Hrabčáková CVČ: Juraj Kormaník


Čo by spravili mladí pre mladých?

Primátor na ráno obľubuje vločky s mliekom alebo jogurtom. (1.) Čo najradšej, prípadne najčastejšie jedávajú žiaci ZŠ a samozrejme, (2.) čo by spravili pre mladých, keby sedeli na primátorskej stoličke, už odpovedali niektorí z ocenených.

Sofia Filičková: – (1.) Cez týždeň väčšinou neraňajkujem. A najradšej mám rožok so šunkou a zeleninou. (2.) Dala by som urobiť cyklistický chodník. Monika Tomusová: (1.) Keď chodím do školy, tiež neraňajkujem. Cez víkend však najradšej jem vajíčkovú pomazánku na pečive alebo chlebe. (2.) Postavila by som zábavný park a presunula hlavné ťahy inde. Juraj Kormaník: – (1.) Podľa toho ako stíham. Najčastejšie je to praženica so slaninou a klobásou. (2.) Byť primátorom je náročné, ale keby som ním bol, zameral by som sa na skate park. Ten by v Starej Ľubovni bodol, pretože skejteri už naozaj nemajú kde jazdiť. Zovšadiaľ ich totiž vyháňajú. Michael Kieran O´Reilly: – (1.) Väčšinou len párok v rožku a kakao. (2.) Skate park mestu fakt chýba. No sústredil by som sa najmä na rekonštrukciu niektorých zastaraných budov a pomoc školám (cez projekty), ktoré to potrebujú. Stanislava Orlovská: – (1.) Cez týždeň zvyčajne neraňajkujem, väčšinou až v škole. A cez víkend… čo príde, čo máme doma. (2.) Určite by som postavila cyklotrasu, chodník pre korčuliarov a skate park…, možno i športové centrum. Dominika Vilinová: – (1.) Raňajkujem každé ráno – väčšinou nejaký rožok, chlieb, zjem však čokoľvek. (2.) A čo by som spravila? Hmm, mne sa napríklad veľmi páčil ten nápad s cyklo a korčuliarskou trasou. A dobre znel i skate park. Mária Barnovská: – (1.) Patrím k tým, ktorí cez týždeň neraňajkujú, rada mám ale hocičo. (2.) Keďže obľubujem telesnú, venovala by som sa parkom a športoviskám. Jozef Čureja: – (1.) Ja raňajkovať stíham a najčastejšie mám chlieb s džemom. (2.) Opravil by som všetko, čo je zničené a v Podsadku by som postavil ihrisko.


bottom of page