top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Pýtame sa za vás: Čo s neprehľadnou križovatkou?

Updated: Jun 25, 2020


Postreh občana_D.P.

Napojenie sa na cestu I/68 na trase Stará Ľubovňa – Sabinov – Prešov nie je ideálne a spôsobuje nám, vodičom, problém. V tomto smere a mieste musím vojsť až do cesty, aby som videla, či prichádza od mesta auto. Nebolo by vhodné osadiť tam aspoň zrkadlo, aby sa predišlo budúcim kolíziám?                                                                                                                vodička D. P.


Odpovedá Cyril Mišenko, riaditeľ Okresného dopravného inšpektorátu (ODI) v Starej Ľubovni:


-Predmetná križovatka je v dočasnom užívaní, ktorá bude po skončení zimnej údržby celá prehodnotená, vrátane predmetného výjazdu, t.z., že akékoľvek návrhy, resp. zmeny alebo doplnenia na dopravnom značení, či už vodorovnom aj zvislom, aj zmeny na dopravných zariadeniach, budú riešené vtedy. V zmysle platnej legislatívy sú sledované záujmy Okresného dopravného inšpektorátu bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a na základe nich, ak by neboli navrhnuté iné zmeny, tak by s novým vypracovaným projektom doplnenia dopravného zariadenia, a to dopravného zrkadla, súhlasil.


Na doplnenie, v zmysle platnej legislatívy cesta na Prešovskej ul. je cestou III. triedy, ktorej vlastníkom je Prešovský samosprávny kraj, správcom Správa a údržba ciest PSK a cestným správnym orgánom Okresný úrad Stará Ľubovňa.


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 7/2020 (25. február 2020)


bottom of page