top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Psy nesmú na cyklotrasu, podľa VZN č. 42 by ale mohli

Updated: Jul 3, 2020


DSC_0785

Cyklotrasa okolo rieky Poprad už slúži všetkým športuchtivým, je označená a je teda jasné, kto na ňu môže a kto nie. Voľne pobehujúce psy by tam prístup nemali mať. Paradoxom ale je, že táto lokalita bola kedysi určená práve pre voľný pohyb psov.


Psičkári sa často ponosovali, že ich miláčikovia si nemali kde do sýtosti voľne pobehať. Aj preto im radnica Všeobecne záväzným nariadením (VZN) č. 42 o chove a držaní psov na území mesta vymedzila lokality na voľný pohyb psov a toto VZN-ko bolo schválené uznesením mestského zastupiteľstva (MsZ) č. XX/2013, a to 21. februára 2013. Momentálne je tak podľa tohto aktuálneho mestského nariadenia voľný pohyb psov dovolený v týchto lokalitách: v okolí rieky Poprad  (od mostu pre peších cez rieku Poprad pri povodňovom dome v smere na obec Hniezdne po oboch stranách toku po hranicu katastra mesta), v okolí potoka Jakubianka (od brodu cez potok Jakubianka za autoumyvárňou  Čoma v smere na obec Nová Ľubovňa po hranicu katastra mesta obojstranne) a v okolí miestnej komunikácie Okružná ul., križovatka zo sídliska smerom na nový cintorín obojstranne. A takisto platí, že „venčiť“ psa je možné kdekoľvek mimo zastavanej časti mesta vo voľnej krajine. Ako sa to teda bude riešiť ? A kde budú môcť „venčiť“ majitelia svojich miláčikov, to sa dozviete v čerstvých ĽN.

DSC_0771

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-


Pokračovanie článku nájdete v Ľubovnianskych novinách č. 45, ktoré sú v predaji do 10. decembra


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 budeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla, publikovať aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov.   Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN. Nezabudnite si ho preto kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca.


bottom of page