top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Prvý NOVORODENEC 2022: V Ľubovnianskej nemocnici rozradostil rodičov Martinko!

V Ľubovnianskej nemocnici nečakali na príchod prvého novorodenca roka 2022 príliš dlho. Už necelé dve hodiny po polnoci sa vypýtal na svet nádherný Martinko, rodičom blahoželáme!

foto: archív rodičov


Chlapček sa narodil na v prvý januárový deň, teda na Nový rok o 1.49 hodine. Rodičia zaň poďakovali Bohu, ako za najväčší dar. „Mali sme termín deviateho januára, ale Martinko sa rozhodol prísť na svet skôr, z čoho sa veľmi tešíme. Je to naše prvé dieťatko a vybrali sme mu meno po ockovi,“ povedala nám rozradostená mamička Andrea.


Manželova podpora mamičke

Šťastná prvorodička pochádza z Novej Ľubovne a jej manžel Martin z Brezovice. Mladý pár žije v Starej Ľubovni. „Manžel bol počas pôrodu po celý čas so mnou a bol mi obrovskou oporou. Momentálne sme najšťastnejšími rodičmi na svete. Martinko je silný chlap po ockovi a po mamke má noštek,“ dodala Andrea.


Krásnemu a silnému Martinkovi namerali po pôrode dĺžku 49 centimetrov a váhu 3 180 gramov. Tiež mu prislúcha titul prvonarodeného dieťatka roka 2022 v okrese Stará Ľubovňa. "Náš prvý deň v novom roku 2022 ako rodina, ako najkrajší deň v živote," vyznala sa ešte mamička.

Pre zaujímavosť, prvým dieťaťom v našom Prešovskom kraji, ale i na Slovensku sa stal Artur James v nemocnici v Humennom, ktorý sa narodil už minútu po polnoci.

Peter Rindoš, foto: archív rodiny








bottom of page