top of page
  • Writer's pictureMgr. Peter Šlosár

Prvý hypermarket z roku 2001 čoskoro zatvoria!

Updated: Jul 3, 2020


sdr

Zatiaľ čo spoločnosť Billa oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na slovenskom trhu, má preinvestovaných viac ako 525 miliónov eur a tisícky spokojných zákazníkov, pre Staroľubovňanov a ľudí, ktorí v tomto nákupnom centre nakupovali radi, si spoločnosť pripravila „darček“ v podobe zatvorenia svojej prevádzky na sídlisku Východ.


Dôvodom sú nízke tržby Vôbec prvú predajňu otvorila Billa na Slovensku v roku 1993. Aj keď sa spoločnosť netají tým, že do konca roka chce prevádzkovať viac ako 200 predajní, v Starej Ľubovni sa rozhodla zatvoriť svoju prevádzku. Podľa hovorkyne spoločnosti k takémuto rozhodnutiu dospeli po dôkladnom zvážení situácie a preskúmaní trhu. ,,Našu predajňu v Starej Ľubovni sme sa rozhodli po dôkladnom zvážení zatvoriť z ekonomických dôvodov,“ informovala nás Kvetoslava Kirschnerová. Ako doplnila, k podobnému kroku a z rovnakých dôvodov sa rozhodli pristúpiť aj v jednej z mestských častí v Bratislave.


Ponúkli im prácu Obchodný reťazec poskytuje vo svojej predajni v Starej Ľubovni prácu 19-tim zamestnancom, ktorým spoločnosť poskytla aj náhradné zamestnanie. ,,Našich zamestnancov sme o tomto rozhodnutí v predstihu informovali a ponúkli im možnosť uplatnenia na iných predajniach,“ dodáva K. Kirschnerová. Najbližšie k Starej Ľubovni sa prevádzky obchodného domu Billa nachádzajú v Kežmarku a Bardejove. Či to bude pre zamestnancov staroľubovnianskej Billy ekonomicky výhodné a či ponuku spoločnosti prijali, sme sa nedozvedeli. Faktom ale je, že čas na rozmyslenie sa im kráti, prevádzka Billy, ktorú otvorili v Starej Ľubovni v jeseni roku 2001 (bola to veľká sláva, nábor zamestnancov bežal na úrade práce a z 90-tich záujemcov vybrali 12 adeptov a rátalo sa s 50-tkou pracovných miest), bude v meste poslednýkrát otvorená 5. januára 2019. Zaujímalo nás aj to, čo bude s budovou, kde obchodný dom aktuálne sídli. ,,V súčasnosti zvažujeme ďalšie možnosti využitia daných priestorov,“ nechcela ešte konkretizovať hovorkyňa obchodnej spoločnosti.


Článok bol publikovaný v ĽN č. 43 (20. november 2018)


bottom of page