top of page
  • Mário Veverka

Prvé úspechy kulturistov

Updated: Jul 14, 2020


01 - Grib_n

Štyri medaily – dvakrát zlato, jedno striebro i bronz získali pretekári Klubu športovej kulturistiky mesta na svojej prvej tohtoročnej súťaži. Aj keď sa ich v Michalovciach predstavilo osem, stredobodom pozornosti bol hlavne Tomáš Grib. Šesťnásobný majster Slovenska a strieborný medailista z juniorského svetového šampionátu klasikov sa totiž do súťažného kolotoča vrátil po dlhej odmlke. A hneď víťazne.


„Sám seba som sa po súťaži pýtal, ako som to tak dlho vydržal, pretože mi to už chýbalo. Samozrejme, keďže som tri roky nesúťažil, tak boli mierne obavy po takom dlhom čase stáť na pódiu. A ešte o to väčšie, že išlo o prvé predstavenie u mužov a v kategórii do 90 kg,“ priznal najskôr, ako mu chutila premiéra, T. Grib, ktorý bol síce s triumfom spokojný („Myslím, že každý chce vždy stáť najvyššie a kto povie že nie, klame sám seba a všetkých naokolo. Dobrý výsledok je odmena za hodiny driny vo fitku a množstvo dní diéty a odriekania. A keď príde, na všetko zlé sa zabudne a človek chce ten pocit zažívať zas a zas“), s formou však nie. Dôvod? „Som naučený, že nemôžem byť nikdy spokojný, aby som vždy napredoval a zlepšoval sa,“ vysvetlil muž, ktorý sa chcel v Michalovciach ukázať reprezentačným trénerom. Hlavným cieľom pre sezónu je totiž reprezentácia Slovenska na majstrovstvách sveta poprípade Európy.

T. Grib však napokon nebol jediný, kto zdvihol nad hlavu najcennejší pohár. Okrem neho sa totiž z víťazstva tešil aj Henrik Mrúz, ktorý vyhral Men’s physique do 173 cm. O kat. vyššie (do 179 cm) skončil Jakub Fabišík tretí a poslednú medailu – striebro, ukoristila pre klub bodyfitneska Silvia Fialková (nad 163 cm). Okrem nich hájili farby klubu ďalší štyria pretekári. V klasickej kulturistike Jaroslav Bodnár (9. miesto), Peter Peklanský (10. ) a Peter Salák (5.), v kat. bikiny fitnes obsadila siedmu priečku Nikol Klimová. Súťaže sa zúčastnilo celkom 142 pretekárov zo Slovenska a Česka.


PRÍPRAVA NA MS-R Po michalovskom EXTRIFITSLOVAKIA CUP-e čakajú zverencov Andreja Hlinku majstrovstvá Slovenska žien (24. apríla), mužov (23. apríla) a juniorov (29. apríla od 13.00 h v staroľubovnianskom Dome kultúry), ktoré sú zároveň nominačné na Majstrovstvá Európy. Tie sa budú konať 3. až 9. mája v španielskej Santa Susanne a v príprave na ne sú dvaja pretekári KŠKM – juniorka Silvia Fialková (body fitnes) a Martin Hyben (klasická kulturistika). Ak sa im podarí uspieť, do Španielska nepocestujú sami. Na šampionáte najstaršieho kontinentu sa totiž v úlohe rozhodcu opäť predstaví Andrej Hlinka. Foto: I. Kopček, www.eastlabs.biz


bottom of page