top of page
  • Mário Veverka

Prvá domáca strata bodov

Updated: Jul 6, 2020


DSC_0048

Staroľubovniansky MFK privítal v sobotu súpera z Nižného Hrušova. Jeho hráči chceli aj v tomto stretnutí potvrdiť domácu stopercentnú úspešnosť a získať tri body. Napriek zlepšenému výkonu v druhom polčase a dvoch tutovkách však len remizovali a stratili na vlastnej tráve prvé body.


Futbalisti MFK začali zápas aktívne. Mali viac loptu na svojich kopačkách a snažili sa dostať do blízkosti súperovej brány. Ich útočné snaženie však stroskotávalo na nepresných prihrávkach, ktoré súper často zachytával už pred šestnástkou. A tak optická prevaha domácich nemala úspešný koniec. Súper bol v útoku bezzubý a zameriaval sa na zachytávanie a narúšanie domácich útočných snáh prehusťovaním šestnástkového priestoru. Z ojedinelého protiútoku v 38. minúte domáci brankár Beňo nevyrazil loptu do bezpečného priestoru, ktorú zachytil  súper a takmer sa dostal do vedenia. Ujať vedenia sa mohli aj Ľubovňania, v 41. min. pritlačili súpera a dostali sa do sľubnej šance, ale Dávid Nemergut nestihol zasunúť loptu za brankárov chrbát. Okrem týchto príležitostí na oboch stranách diváci veľa vzruchu na trávniku v prvom polčase nevideli. Text a foto: Ján Petrus

Pokračovanie článku nájdete v Ľubovnianskych novinách č. 37, ktoré sú v predaji do 15.  októbra.


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN. Nezabudnite si ho preto kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca.


bottom of page