top of page
  • Writer's pictureMgr. Peter Šlosár

Pri Jakubianke vyrástla piesková pláž s palmami

Updated: Jul 6, 2020


dav

Za plážou už nemusíte cestovať stovky kilometrov. Stačí zájsť k potoku Jakubianka za autoumyvárňou v smere do Novej Ľubovne. K úplnej spokojnosti môže niektorým chýbať už iba skutočné more. 


K pocitu, že ste naozaj ako na pláži v obľúbenej prímorskej destinácii, má dopomôcť nielen jemný piesok, ale aj palmy, kamene či exotická hudba. K dispozícií sú aj pohodlné ležadlá a ihrisko na plážový volejbal. Slávnostného otvorenia tejto novinky sa zúčastnili nielen zástupcovia mesta, ale aj tunajší grécko-katolícky kňaz Jozef Popik, ktorý ihrisko požehnal a s úsmevom dodal, že kvôli lepšej dostupnosti pre obyvateľov sídliska Východ by sa v danom úseku malo začať pracovať na premostení potoka. Myšlienka vybudovať takýto druh relaxačnej zóny sa u jeho majiteľa zrodila už pred niekoľkými rokmi. ,,V blízkosti mám prevádzku a keď som videl, ako ľudia trávia voľné chvíle pri potoku a ležia len tak na deke vo vysokej tráve a v neupravenom prostredí, tak som si povedal, že treba s tým niečo spraviť,“ vysvetlil Jozef Čoma (na fotografii). Ako priznal, keď svoj zámer prezentoval známym, neverili mu. ,,Samozrejme, vybudovať niečo také v Ľubovni nie je ľahké, ale vo väčších mestách sú takéto pláže bežné a aj ľudia v našom meste si takýto spôsob relaxu za symbolické vstupné – jedno euro, zaslúžia,“ uviedol prevádzkovateľ.


Prispelo aj mesto Zámer investor predostrel aj samospráve, pozemok pod novovybudovanou zónou totiž patrí mestu. To ho prenajalo na dobu neurčitú, pričom nájomne za 602 m2 predstavuje na jeden rok 60,20 €. ,,Považujem to za prínos pre mesto. Aj keď som mal obavy, že nás verejnosť bude za prenájom pozemku pre súkromného podnikateľa kritizovať, som rád, že sa tento zámer stretol s pozitívnymi reakciami a že tento areál bude slúžiť všetkým obyvateľom,“ uviedol primátor Ľuboš Tomko. Areál by mal byť využívaný celoročne. Počas leta nielen na oddych, ale aj šport, najmä plážový volejbal, v zime sa na tejto ploche plánuje vytvoriť prírodné ľadové klzisko. ,,Som otvorený všetkým návrhom a ak to bude možné, nevidím žiaden problém v tom, aby sme ponuku služieb rozšírili,“ uviedol J. Čoma.


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 29 (14. augusta 2018)


bottom of page